NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Echipa SkillsLab, reprezentantă a Colegiului „Unirea” din Pașcani, singura din județul Iași calificată la Finala națională online JA Company of the Year 2021

Echipa SkillsLab, formată din elevele Mihaela Nechifor și Damiana Vasiliu, clasa a XI-a, profil Tehnician în activități economice, coordonată de doamna profesor Maria Iosub, s-a calificat între cele 17 finaliste ce vor participa la Finala națională online JA Company of the Year 2021 ce va avea loc la sfarșitul lunii mai, fiind singurul echipaj din județul Iași care a atins această performanță dintr-o selecție inițială de peste o mie de elevi.

Chiar dacă în competiție au participat 231 de echipe, elevele noastre au dat dovadă de perseverență, profesionalism și dăruire în realizarea unui plan de afaceri complex, rezultatul unei munci asidue de câteva luni.

            Participarea la Company of the Year 2021 a fost mai mult decât o simplă competiție, a fost o întreagă călătorie în lumea antreprenoriatului pentru tineri.

Întregul parcurs au presupus numeroase provocări oferite prin interacțiunea cu oameni dedicați și implicați, dar și sprijin și consiliere din partea echipei Junior Achievement.

  

Prin participarea la webinariile informative, oferite de Junior Achievement,realizate alături de voluntari din lumea afacerilor, echipajul nostru a reușit sa-și dezvolte ideea de afacere și mai ales să descopere multe taine ale mediul de afaceri.

JA BizzFactory este cea mai importantă parte componentă a programului internațional de antreprenoriat JA și are rolul de a dezvolta competențe antreprenoriale, digitale și de comunicare, necesare pentru profesiile viitoare, dar și de a-i motiva pe elevi să treacă de la ideea de afacere la pilot de afacere sau start-up. Dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale – disciplină, încredere în sine, inițiativă, time management, etc – joacă astăzi un rol mai important ca oricând, în contextul schimbărilor din economie și societate, facilitând o integrare mai rapidă a tinerilor pe piața muncii, după finalizarea  studiilor.

Advertisements

Related posts

Guvernul României a aprobat astăzi indicatorii economici pentru un segment din Autostrada A7 care leagă Moldova de capitala României (P)

Redacția

Lucrări de igienizare a rezervorului de apă din comuna Cristești

Redacția

Deputatul Crăciunescu susține că Ministerul Sănătății va relua de la 1 iulie finanțarea serviciilor medicale dentare

Marius Parteni
Încarcă...