RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Activitate informativ preventivă a polițiștilor în județul Iași

În această dimineaţă, poliţiştii rutieri ieşeni au desfăşurat o acţiune informativ preventivă în trafic, în contextul apropierii sărbătorilor Crăciunului şi Anului Nou.
Astfel, poliţiştii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto opriţi în trafic să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.
Li s-a transmis să nu consume alcool şi să nu conducă dacă simt că suntet obosiţi! Să nu folosească telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduc.
De asemenea, li s-a reamintit că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
În condiţiile unui trafic aglomerat, este important să nu uite de politeţea rutieră, să nu blocheze intersecţiileşi să nu se angajaeze în depăşirea coloanelor de autovehicule.
Pietonilor li s-a recomandat să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să traverseze drumurile doar prin locurile special amenajate, după o asigurare temeinică.
Poliţiştii le-au urat sărbători fericite participanţilor la trafic şi le-au transmis că vor fi în acţiune pe drumurile publice pentru prevenirea evenimentelor rutiere.
La activitate au participat şi reprezentanţi ai Asociaţiei WORLDSTREET, care au distribuit participanţilor la trafic măşti de protecţie şi odorizante auto cu mesajul Ai grijă cum conduci, te aştept acasă!

Related posts

Un tânăr a pus pe jar Poliția, Ambulanța și Pompierii! Amenința că se aruncă de la etajul 2!

Marius Parteni

Activităţi demonstrative în piaţa „Mihail Sadoveanu”, premergătoare zilei Poliţiei Române

Ema Roman

Descinderi în Pașcani și Sirețel ale polițiștilor de la SAESP. Arme și muniție descoperite în locuințele unor persoane

Marius Parteni
Încarcă...