NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

ACTIV: Alături de bătrânii din comuna Stolniceni Prăjescu, pe perioada stării de urgență

Proiectul ACTIV este alaturi de persoanele vârstnice din comuna Stolniceni Prajescu, pe toată perioada stării de urgență, și prin intermediul serviciului de îngrijire la domiciliu.

Suntem prezenti si totodata solidari si in aceste vremuri mai dificile in care ne aflăm.
Începând cu luna aprilie, echipa serviciului de îngrijire la domiciliu a vizitat zilnic 14 beneficiari. La momentul actual avem 34 beneficiari activi carora li se oferă servicii de îngrijire la domiciliu ce constau in: pansamente, injecții, perfuzii, monitorizarea stării de sănătate inclusiv temperatura, dozarea medicatiei, informare periodică privind masurile de prevenție a răspândirii Covid-19, servicii de îngrijire de baza, cumpărături, plata facturii, procurare medicamente, îngrijirea locuinței, aprovizionarea cu apă si lemne.

Totodată s-au respectat toate masurile de prevenție și combatere a răspândirii Covid-19 prin folosirea de echipamente de protectie, păstrarea distanței fizice si informare periodică a beneficiarilor.

Chiar dacă situația actuală impune, prin toate obligațiile avute un efort fizic si psihic ridicat, noi continuam sa fim alaturi si sa-i sprijinim pe cei vârstnici, aceștia fiind cei mai vulnerabili in aceasta perioada.

  

Iata cateva mărturii ale bătrânilor îngrijiți la domiciliu:

„Am 83 de ani. Sunt singură, bătrână și bolnavă. Vă mulțumesc pentru că veniți la mine! Sunt foarte mulțumită de dumneavoastră! Nu am pe nimeni!” (V. Frusina)

„Am 91 de ani. Mă rog în fiecare zi pentru sănătatea dumneavoastră. Parcă intră Dumnezeu si Maica Domnului în casă când veniți voi!” (D. Tereza)

„Am 78 de ani si nu pot să merg nici măcar să aduc apă. Vă mulțumesc pentru că veniți și aveți grijă de mine!” (D. Niculina)

Advertisements

Related posts

Primăria Lespezi: Prezentarea strategiei de dezvoltare GAL „Siret Moldova”. Iată obiectivele!

Marius Parteni

Concluzia anchetei ISJ la Școala Profesională Tătăruși. Un medicament cu efecte secundare, i-a provocat somnolența directorului

Oana Cordoneanu

Ultimul veteran de război din Soci, sărbătorit la 100 de ani (VIDEO)

Redacția
Încarcă...