NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Constanța, un exemplu în lupta cu noul coronavirus

Constanţa este un judeţ fruntaş atunci când discutăm despre numărul de pacienţi vindecaţi de noul coronavirus. Pregătiţi din timp cu echipamente de protecţie, medicii nu au fost cu mâinile goale în lupta împotriva virusului ucigaş. Aşa se face că zilele trecute, o femeie de 94 de ani a plecat din spital pe picioarele ei după ce a învins temutul virus.

În judeţul Constanţa, rata de vindecare a pacienţior pozitivi cu noul tip de coronavirus este una dintre cele mai mari din ţară.

De la începutul pandemiei la malul mării au fost confirmate 247 de persoane infectate cu noul coronavirus, 204 paienţi au fost declaraţi vindecaţi, printre care şi o bătrână de 94 de ani care a fost externată chiar zilele trecute. De altfel, rata de vindecare, aici în judeţul Constanţa, este de peste 80%.

Dumitru a aflat că cel mai bun prieten s-a infectat cu noul tip de coronavirus, iar la scurt timp a murit din cauza complicaţiilor apărute de la bolile pe care le avea.

Dumitru Pacmahu, pacient vindecat de coronavirus – Totul a început dintr-o tragedie să zic aşa pentru că mi-am pierdut cel mai bun prieten. Eram conştient că este clar că am şi eu, pentru că îmi petreceam foarte mult timp împreună cu el. Am trecut printr-o perioadă foarte grea atât fizică cât şi psihică.

În spatele succesului se află o muncă asiduă, iar numărul scăzut al deceselor este doar meritul. eroilor în halate albe.

Claudia Cambrea, director medical SBIC – Succesul nostru ca spital nu ar fi fost posibil doar prin munca medicilor infecţionişti, aici a fost o muncă de echipă. Am beneficiat de suportul colegilor din terapie intensivă, am avut inclusiv colegi de terapie intesivă detaşaţi din alte spitale.

Riscul de contaminare a fost unul ridicat şi în rândul cadrelor medicale de la malul mării, însă eroii au găsit puterea de a merge mai departe.

Claudia Cambrea, director medical SBIC – Am avut colege, asistente medicale care s-au infectat tot în acest compartiment de terapie intensivă pentru că acolo este o muncă extrem de solicitantă şi sunt o serie de manevre care sunt la risc de contaminare.

Cu ajutorul donaţiilor, la Spitalul de Boli Infecţioase s-au putut achiziţiona nebulizatoare, aparatură de laborator, stetoscoape cu bluetooth, dar şi o cabină de recoltare modernă în valoare de 6.000 de euro.

Cadrele medicale continuă să lupte cu teama, cu nopţile nedormite, cu inamicul invizibil. Însă gândul că într-o zi ne putem întoarce cu toţii la o o viaţă normală le dă putere în continuare.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

Singurul loc din România care se aseamănă cu Alpii elvețieni. Turiștii au parte de munte, plajă și aer curat

Redacția

Un bărbat care a spart șapte farmacii în zece zile a fost arestat preventiv

Redacția

Constructorii de Autostrăzi propun o soluție pentru 500.000 de români întorși în țară: Avem locuri pe șantiere

Redacția
Încarcă...