RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Comuna Tătăruși asigură acces la drumul european, grație unei investiții recepționate astăzi

Zi importantă pentru administrația din comuna Tătăruși. Astăzi a fost recepționată o investiție importantă pentru locuitorii acestei localități, dar și pentru cei care doresc să scurteze distanța pe rută între județele Iași și Suceava. Vorbim de sectorul de drum care pornește din satul Uda și se intersectează cu drumul național E85 la Drăgușeni.

Partea de drum modernizată pe administrativul comunei Tăturuși este 2,2 kilometri. La evenimentul de astăzi primarul localității Costel Iosub a invitat parlamentarii Florin Constantinescu și Neculai Rățoi, persoane implicate în desfășurarea acestui proiect, membri ai legislativului local, funcționari ai Primăriei . După slujba oficiată de soborul de preoți și cuvântul oficialităților, a fost tăiată panglica acestui obiectiv.

“Vreau să vă spun că administrația din Tătăruși nu se oprește aici cu aceste investiții, la cei 2,2 kilometri de drum realizați din fonduri europene. Continuăm cu încă 10 kilometri de asfalt, între Leordiș și Dealul Mănăstirii, tronsonul care va face legătura cu mănăstirea Probota, Mototolea, strada și legăturile dintre străzi de la stația de autobuz”, a menționat primarul Costel Iosub.

  

Cei doi parlamentari prezenți la eveniment au apreciat eforturile depuse de primarul localității pentru atragerea de fonduri europene.

“Vă felicit pentru tot ceea ce faceți aici. Ați demonstrat domnule primar că puteți face foarte multe, iar localitatea pe care o conduceți este una europeană. Guvernul actual a crescut gradul de absorție al fondurilor europene, iar eu vă îndemn să mai faceți și altele. Știu că sunt și promisiuni neonorate, mă refer la blocurile ANL, dar vă asigur că se vor face și acestea”, a susținut senatorul Florin Constantinescu, președintele Comisiei pentru Energie și Transporturi din Senatul României.

Sectorul inaugurat astăzi face parte din drumul comunal Homița – Mătioaia – Moțca, care are o lungime de aproximativ 10 kilometri, din care 2,2 km sunt pe administrativul comunei Tătăruși. Lucrările la acest sector de drum sunt realizate de societatea EkySam din Târgu Frumos.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Acțiuni de informare a producătorilor din comunele Ceplenița și Cotnari

Redacția

S-au confirmat cele două focare de pestă porcină de la Tătăruși și Cristești. 29 de animale au fost ucise

Oana Cordoneanu

Incendii devastatoare la Hârtoape și Gura Bâdiliței. 7 animale arse. O bătrână de 80 de ani a suferit un atac de panică

Oana Cordoneanu
Încarcă...