RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Când se va da verdictul în cazul judecătorului cercetat disciplinar pentru că „a scos pe tuşă” Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie

CSM va da miercuri 17 noiembrie, verdictul în dosarul deschis de către Inspecţia Judiciară împotriva judecătorului din Piteşti pe 10 iunie 2021, la trei zile după ce acesta a aplicat direct decizia Curţii de Justiţie a UE din 18 mai 2021, excluzând de la instrumentarea dosarului procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, motivând că existenţa acestei structuri de Parchet încalcă dreptul european.

Dosarul de la Curtea de Apel Piteşti îşi are originea în plângerea penală pe care o asociaţie de proprietari păgubiţi din Argeş o făcuse împotriva unor magistraţi din Piteşti şi care, din acest motiv, a ajuns în instrumentarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie. 

Plângerea penală a fost făcută în data de 3 iunie 2019, însă vreme de aproape un an procurorul din cadrul SIIJ nu a făcut absolut nimic în acest dosar. Abia pe 28 aprilie 2020 procurorul a dispus începerea urmăririi penale asupra faptei (in rem), după care a urmat încă un an în care nu a efectuat vreun act de urmărire penală.

Ca urmare a hotărârii Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din 18 mai 2021, instanţa europeană autoriza printre altele judecătorii români să stabilească de la caz la caz,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Neamț: Doi bărbați reținuți pentru contrabandă cu țigări / Polițiștii au găsit 280.00 de țigarete

Redacția

PSD, criticat în ședința PNL pentru racolarea de edili liberali: Fură primarii celuilalt și se și laudă cu asta SURSE

Redacția

Rusia acuză Ucraina de atacuri cu mortiere în Briansk și Kursk

Redacția
Încarcă...