RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

80% dintre români îşi cumpără maşini second hand pe încredere

Maşinile rulate pot fi verificate în patru moduri: online (istoric daune şi kilometri), reprezentanţe (istoric service), ateliere service independente şi mecanici independenţi.

 

Mai puţin de 20% din totalul maşinilor vechi achiziţionate de români anul trecut au avut istoricul verificat, adică cumpărătorii au vrut să vadă dacă au avut accidente, dacă sunt furate din alte ţări, etc. Restul de 80% au fost cumpărate pe încredere, doar în baza informaţiilor furnizate de vânzător. Acest lucru reiese dintr-o analiză a pieţei auto second hand realizată de autoDNA.ro pe baza rapoartelor de verificare a istoricului maşinilor emise în 2017. Datele mai relevă că maşini ale marcilor Volkswagen, BMW şi Audi sunt cele mai verificate de clienţii de automobile second hand din Romania.

  

„La nivel de 2017 am avut mai mult de 550.000 de maşini la mâna a doua aduse în România din alte ţări, dar şi peste 500.000 de reînmatriculări ale maşinilor aflate deja în ţară. Dintre toate aceste tranzacţii cu maşini rulate mai puţin de 100.000 de automobile sunt verificate profesionist în vreun fel, online sau fizic, în vederea achiziţiei”, explică Răzvan Pavel, managing partner autoDNA.ro. Menţionăm faptul că DNA.ro este o platformă de verificare online a istoricului maşinilor aflată de zece ani pe piaţa internaţională şi de peste doi ani pe piaţa românească. Această platformă înregistrează peste 100 de rapoarte de verificare vândute în fiecare zi. Analiza mai scoate la iveală că mai puţin de 1% dintre românii care au verificat maşinile pe care urmau să le cumpere, au verificat maşini rulate Renault, Dacia, Fiat sau Peugeot. Conform celor spuse de reprezentanţii platformei, maşinile rulate pot fi verificate în patru moduri: online (istoric daune şi kilometri), reprezentanţe (istoric service), ateliere service independente şi mecanici independenţi care se deplasează unde se află maşina vizată de client.

„Cele patru metode de verificare sunt complementare pentru că nicio metodă nu poate furniza momentan date 100% complete despre istoricul maşinilor rulate, însă cresc enorm gradul de transparenţă şi ajută clienţii de automobile rulate să evite ţepele atât de des întâlnite pe piaţa auto. Fiecare metodă de verificare are specificul ei, iar verificarea online este de departe cea mai accesibilă şi cea mai rapidă”, mai spune Răzvan Pavel. Din totalul verificarilor efectuate pe autoDNA.ro, anul trecut, platforma a avut informaţii despre date tehnice, istoric de furt şi lista dotărilor din fabrică pentru aproape toate maşinile, precum şi date despre istoric (avarii sau kilometri) in mai mult de 50% din cazuri.

Amintim faptul că, odată cu scoaterea taxei de poluare, românii au început să cumpere maşini second hand de peste hotare într-un ritm alarmant, parcul auto din ţară învechindu-se foarte mult. Astfel, conform datelor de pe DNA.ro, piaţa maşinilor aduse din străinătate a crescut cu peste 85% doar anul trecut iar numărul de tranzacţii cu maşini înmatriculate în ţară s-a dublat. Totodată, aproximativ jumătate dintre maşinile verificate au avut între 6 şi 10 ani vechime iar mai puţin de 5% au avut peste 15 ani vechime.  

 Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Directori de firme din România anticipează o creștere accentuată de prețuri

Redacția

Fermierii care au suferit pierderi în urma secetei vor fi scutiți de impozit

Redacția

Unde dai și unde crapă! Șeful Emag anunță că angajații vor lucra de acasă tot timpul: sunt mai productivi

Redacția
Încarcă...