RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

7.935 de metri de conducte de apă a îngropat ApaVital la Pașcani. Vezi ce costuri imense cer municipalității!

Investițiile făcute în municipiu de ApaVital Iași sunt pe cât de binevenite, pe atât de costisitoare pentru bugetul local. Deși materia primă, conducta, este ieftină, manopera ne ustură la buzunare.

Astfel, conform purtătorului de cuvânt al ApaVital Iași, Răzvan Manolache, până pe 15 septembrie societatea ieșeană a realizat în municipiu lucrări în valoare de 620.000 de lei. Concret, Primăria trebuie să achite către ApaVital pentru 7.935 de metri de conductă suma de 620.000 de lei.

Pentru cei care cunosc însă prețurile suma este una exagerată. Spunem asta, deoarece un metru liniar de conductă, având caracteristicele celei folosite de ApaVital, costă în magazin 25 de lei, iar cumpărată en-gros 20 de lei. Astfel, prețul de achiziționare a celor 7.935 de metri de conductă este de cel mult 163.320, rezultând o manoperă de 456.680 de lei.

  

Conform celor de la ApaVital în această sumă intră și un număr de 231 de branșamente, însă și cu acestea, dacă nu au fost plătite de cetățeni, suma tot este exagerată.

Menționăm că ApaVital datorează anual o redevență de 800.000 de lei din care se scad investițiile realizate în rețelele de distribuție a apei și de canalizare.

 Mai jos aveți răspunsul ApaVital:

Investițiile care s-au realizat în Pașcani, de la data preluării (pe lângă cheltuielile legate de exploatarea sistemului) sunt:

·         pe strada Ceferiştilor s-a realizat extinderea reţelei de distribuţie pe o lungime de 1.425 metri liniari, care cuprinde şi 18 branşamente la blocuri şi case

·         pe strada Ştefan cel Mare s-a realizat o extindere pe o lungime de 2.387 metri liniari cu 94 branşamente

·         Pe strada Fântânele s-a realizat o extindere care va avea în final o lungime de 3.018 metri liniari, cu 119 branşamente

·         Pe strada Avram Iancu s-a realizat o extindere pe o lungime de 980 metri liniari urmând să se realizeze branșamentele

·         pe strada Victoriei s-a realizat un inel de legătură prin montarea unei conducte pe o lungime de 125 metri liniari

·         pe străzile Mihail  Eminescu, Izvoarelor şi – parţial – Ceferiştilor, s-a realizat contorizarea la nivel de scară de bloc

·         pentru fiecare branşament executat în muncipiul Paşcani s-au montat apometre noi

Toate aceste investiții, realizate din fonduri proprii ApaVital, însumau la data de 15 septembrie 2014 o valoare de 620.000 lei. La acestea se adaugă și perioada de la 15 septembrie până în prezent, cu o valoare ce încă nu o putem preciza întrucât există încă facturi în decontare, sau aflate în diverse stadii de avizare, luna septembrie nefiind închisă contabil.

Toate lucrările au fost executate cu forțe proprii, cu excepția lucrărilor de săpătură în cazul extinderilor, care au fost comandate direct societății S.C. Marvio S.R.L., societate care efectuează pavelarea trotuarelor pe același amplasament cu cel al rețelelor de apă.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Inspectorii ISU l-au amendat pe Cristian Menegon! Piața din vale o bombă cu ceas!

Răzvan Grecu

Dosarul ApaVital amânat din nou. Un alt judecător s-a abținut de la judecarea speței!

Răzvan Grecu

Profesorii americani din Corpul Păcii premiați și felicitați în cadrul ședinței de Consiliu Local

Oana Cordoneanu
Încarcă...