RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Utilaje agricole moderne scoase în câmp pentru o demonstrație la Miroslovești (VIDEO)

Eveniment unic astăzi pe o tarla din comuna Miroslovești. O societate din Bacău, care comercializează utilaje și echipamente agricole, a scos în câmp mașinile pentru o demonstrație.

Au fost prezenți la eveniment peste 100 de persoane care activează în domeniul agricol. Scopul demonstrației a fost acela de a fi testate direct în câmp utilajele, iar cei care investesc în agricultură să se convingă de robustețea, performanța și eficiența acestora.

Au fost prezentate toate cele trei branduri de tractoare Challenger, Fendt şi Valtra, comercializate de compania Mewi, în combinaţie cu echipamentele Horsch şi nu numai, precum şi combinele Fendt. Cei prezenți, mulți dintre ei proprietari ai unui asemenea utilaj agricol, au fost profund impresionați de ultimile noutăți apărute. „Mulți dintre cei care astăzi sunt prezenți aici sunt clienți de-ai noștri. Ei au conștientizat că este foarte important să faci agricultură cu utilaje moderne”, ne-a declarat Ovidiu Libiță, consilier tehnic.  

  

Demonstrația de astăzi a avut loc pe o tarla lucrătă de o întreprindere individuală familială ce aparține unui localnic din Miroslovești. Este vorba despre Gheorghe Popuțoaia, care lucrează peste 800 de hectare în zonă. El face agricultură de 13 ani de zile, iar din 2010 și-a achiziționat primul utilaj agricol performant. Omul este foarte bucuros că a reușit să reducă costurile, iar acum face agricultură la standarde europene. Din nefericire îl îngrijorează seceta din ultimul an care a dus la scăderea producției de grâu la hectar, ceea ce va duce la scumpirea pâinii.

{flv}diverse/expozitie utilaje agricole{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primăria Hărmănești începe distribuirea de pachete cu alimente de la Uniunea Europeană

Redacția

Ședință de Consiliu Local comuna Valea Seacă, 21 februarie 2022 (Video)

Redacția

Sute de copii au sărbătorit 1 iunie la Tătăruși și Stolniceni- Prăjescu

Oana Cordoneanu
Încarcă...