NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

19 posturi de poliţie rurală reînființate de la 1 septembrie în Pașcani

De la 1 septembrie în cele 19 comune arondate municipiului Pașcani îşi vor reîncepe activitatea 19 posturi rurale de poliţie. Reorganizarea anunţată se va face prin efectivele proprii, fără angajări suplimentare.

Această reconfigurare are loc în urma unui ordin al ministrului de Interne Mircea Duşa prin care, de la 1 septembrie, la nivelul întregii ţări este reînfiinţată Poliţia Rurală, datorită faptului că infracţiunile rurale au crescut. Potrivit noului ordin de la 1 septembrie şefii de post îşi vor reintra în drepturi şi se vor ocupa 24 de ore din 24 de problemele comunităţii.

Advertisements

 „La nivelul posturilor arondate la Poliția Municipiului Pașcani vor fi de la 2-6 polițiști numărul diferă în funcție de situația operatorie specifică fiecărei comune. 65 de polițiști repartizați la cele 19 comune vor desfășura atât activități de cercetare penală, cât și de patrulare. Activitatea de patrulare va fi asigurată începând cu ora 16.00, pe grupuri de comune, iar intervenția la 112 va fi asigurată 24 de ore din 24. La nivelul secției 6 Rurală Pașcani vor rămâne 12 polițiști care vor avea ca principală sarcină coordonarea activității de la comunele arondate cât și activități de soluționare a dosarelor penale și a petițiilor. Sperăm ca prin acest nou concept activitatea în mediul rural să se revigoreze, iar cetățenii să se simtă în siguranță. Prin acest nou concept sperăm să fie aduse dosarele în termen la un număr rezonabil, iar cetățenii din comună îi vor putea contacta direct pe polițiști”, ne-a declarat cms-șef Mihai Năcuță,comandant Poliția Pașcani.  

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Trafic deviat la trecerea de cale ferată spre Blăgești preț de șapte ore

Teona Gherasim

Frisoane pentru doi parlamentari şi un primar de Paşcani: a apărut al doilea “sifon”

Redacția

Căldura majorată cu aproape 50% prin votul consilierilor PSD – PMP. Sorin Olariu:”Ar fi trebuit să fie un vot unitar. Regia a fost folosită politic”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site