NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Festivalul de Datini și Obiceiuri de la Drăgușeni! La mulți ani tuturor creștinilor pe stil vechi!

Tradiția a fost păstrată și în acest an, iar în ajunul Anului Nou pe stil vechi în comuna Drăgușeni, județul Suceava s-a desfășurat “Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă”. Zeci de ansambluri din Suceava, Iași și Neamț au participat la eveniment.

Acesta a început cu parada alaiurilor. Participanții au pornit din fața Primăriei spre scena amenajată în curtea școlii din localitate. Aici, primarul Vasile Cepoi le-a transmis celor prezenți, să se bucure de tradiții și un an mult mai bun.

A urmat apoi evoluția celor peste cincisprezece formații care și-au anunțat participarea, care i-a bucurat pe cei prezenți. Porturile tradiționale specifice acestor evenimente au luat ochii celor ce au asistat la spectacol. Cel mai tinere dintre urătoare au fost extrem de atente cum arată când se urcă pe scenă. Ele nu au făcut pasul în fața publicului fără a-și verifica machiajul.

 Un lucru îmbucurător este acela că din rândul urătorilor nu au lipsit reprezentanții generațiilor care contribuie la păstrarea acestor tradiții

 ”Am peste 30 de ani de când merg cu aceste obiceiuri. Sunt foarte frumoase, iar copiii noștri trebuie să le păstreze. La mulți ani tuturor românilor!”, le transmite ne’a Ghiță tuturor.

Cei mici par să fi învățat lecțiile. Ei au stat astăzi în fruntea alaiurilor care au participat la evenimentul din Drăgușeni. De la Miroslovești la Corlata, copiii par să fi deslușit deja obiceiurile.   

 La evenimentul de astăzi de la Drăgușeni au participat și oficialități care conduc județul Suceava. Cum creștinii pe stil vechi sărbătoresc în această noapte trecerea în noul an Newspascani.com și Actualitatea Tv transmit tuturor un călduros “La Mulți Ani”!

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Rețea de canalizare recepționată astăzi la Mircești

Ema Roman

Sărbătoare în comuna Mirosloveşti (VIDEO)

Ema Roman

Tragedie în Hălăucești! Un bărbat a murit după ce a fost lovit de tren

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site