RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

23 de ani de închisoare pentru traficanţii din Miroslovești

O familie din comuna Mirosloveşti a fost condamnată pentru trafic de minori. Potrivit anchetatorilor, victimele se îndrăgosteau de fiul cel mic, iar după o perioadă acesta le aducea clienţi.

Curtea de Apel Iaşi a decis, pe 15 iunie, să respingă apelul în cazul Lilianei Vieru şi a celor doi fii ai săi şi să menţină decizia dată de Tribunal. Astfel, Liliana Mihaela Vieru (39 de ani) şi fii săi, Doiţă Mihăiţă Vieru (19 ani) şi Liviu Cicea (21 de ani) au fost condamnaţi la câte şase ani şi opt luni de închisoare pentru trafic de minori. Costel Iftode (19 ani) a primit şi el un an de închisoare cu suspendare, iar Dragoş Amăriţei (32 de ani) un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Liliana Vieru, Doiţă Vieru şi Liviu Cicea vor trebui să le plătească 6.400 de lei daune morale victmelor. Cei cinci pot declara recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Iaşi. Potrivit rechizitoriului, Liliana şi Doiţă Vieru ar fi racolat, în perioada 2010- octombrie 2011, fetele care proveneau din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară şi le cazau în casa lor din satul Miteşti, comuna Mirosloveşti.„Inculpatul Doiţă MihăiţăVieru le determina pe victime să se îndrăgostească de el, le primea la domiciliu, iar în momentul în care doreau să plece acesta acţiona asupra victimelor cu o violenţă extremă”, susţin procurorii. Vieru întreţinea reţalii sexuale cu minorele, iar apoi le obliga să se prostitueze într-o încăpere de la etajul locuinţei sale sau la două moteluri din apropierea oraşului Paşcani.

  

Procurorii mai susţin că Liliana Vieru era casiera reţelei. Ea încasa de obicei banii şi împărţea cu fii ei. Cu minorele au întreţinut relaţii sexuale şi Iftode şi Amăriţei. Potrivit rechizitoriului, una dintre fete a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi în casa lui Costel Iftode, iar în urma serviciilor prestate bărbatul i-a predat Lilianei Vieru 380 de lei. Alte fete ar fi avut între cinci şi 12 clienţi pe zi, membrii reţelei obţinând şi câte 500 de lei pe zi de pe urma lor. Doar de pe urma unei singure fete, pe care ar fi exploatat-o cinci luni, familia a obţinut 37.500 de lei.

„La sfârşitul lunii septembrie 2011 după ce una dintre victime Ana S. (16 ani) plecase din nou de la inculpaţi, Vieru Doiţă a recuperat-o şi după ce iniţial a bătut-o, deşi ştia că era însărcinată, a legat-o de picioare cu un cablu, pe care l-a prins de un cal, cu indenţia de a elibera animalul şi de a o accidenta pe victimă, aplicându-i în acest sens corecţia pentru că a fugit din nou. În aceeaşi seară inculpatul a aruncat cu o furcă în victima Ana S. şi a nimerit-o în mâna stângă. Cu toate că inculpaţii ştiau că partea vătămată este însărcinată inculpaţii au continuat să o determine pe aceasta să practice prostituţia” , se precitzează în rechizitoriu. Mama şi cei doi fii au fost arestaţi în octombrie 2011.

sursa Adevarul.ro

Related posts

Copii din Helesteni au încondeiat ouă la Centrul Cultural Iași

Redacția

Monumentul Eroilor Neamului de la Ruginoasa va fi sfințit în iulie

Redacția

Foc de artificii și cadouri de la Moș Crăciun pentru copiii din Ruginoasa (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...