RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

1640 de pachete cu alimente de la UE au luat drumul altor localități! Primăria spune că la Pașcani nu sunt solicitări

Ultima tranșă de alimente UE care trebuiau să ajungă la pășcăneni au fost repartizate către alte primării din județ, asta pentru că alimentele să nu ajungă să se strice în depozite.

 

 

  

La începutul lunii septembrie, șefii administrației locale anunțau că au început redistribuirea produselor de la Uniunea Europeană, și că 3380 de pășcăneni sunt așteptați să primească câte două cutii cu alimente fiecare.

Majoritatea dintre ei nu s-au prezentat la depozite pentru a-și ridica bunurile, motiv pentru care Primăria trebuie să le redistribuie. Astfel, alimentele pășcănenilor vor ajunge la oamenii din Gorban, Valea Seacă și Lețcani.

“În urma celor două procese de distribuire a alimentelor pe care Primăria Pașcani le-a făcut, vă transmit faptul că au rămas peste 1000 de cutii. Ne-a venit înștiințare că trebuie să le distribuim către Primăriile care au deficit de produse de la UE. Deja au fost trimise 390 de cutii către Primăria Gorban, la comuna Valea Seacă au fost direcționate 250 de cutii, iar la Lețcani 1000 de cutii. În ultimele două cazuri, zilele următoare vor veni reprezentanții Primăriile pentru a ridica aceste cutii”, a precizat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Situația este ciudată, cu atât mai mult cu cât, sunt pășcăneni care nu au primit pachetele cu zahăr, făină, mălai, conserve și alte alimente, pentru că nu se încadrează în condițiile impuse de lege. Mulți dintre ei au mers în audiențe la Primărie și au cerut să primească măcar o cutie, lucru care nu a fost posibil. Alții, în schimb, au fost rugați să meargă să-și ridice pachetele, în a doua tranșă, însă nu au făcut-o. 

Related posts

ApaVital favorizată la Pașcani, în comparație cu societățile din subordinea Consiliului Local: redevență mai mică și scutirea de la plata serviciilor de ridicare a presiunii apei!

Răzvan Grecu

Transalpina și Transfăgărășan se închid, anunță CNAIR. Circulația rutieră, interzisă pentru toate categoriile de autovehicule

Redacția

Protopopul municipiului, precizări importante pe tema administrării cimitirelor

Marius Parteni
Încarcă...