RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

122 ambulanţe noi, cu dotări moderne, au fost recepţionate de IGSU

122 de ambulanţe noi, cu dotări moderne, au fost recepţionate azi de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Vehiculele sunt destinate serviciilor publice de ambulanţă şi au fost achiziţionate cu fonduri europene, la o valoare totală de peste 28.500.000 lei.

IGSU derulează şi un amplu program în valoare de 142 de milioane de euro, obţinuţi cu sprijinul Băncii Mondiale, pentru modernizarea şi reconstrucţia a 35 de staţii de pompieri care deservesc aproximativ un sfert din populaţia României. În anul 2027, când trebuie finalizate toate lucrările, România va deveni un lider mondial în ceea ce priveşte staţiile de pompieri, cu consum de energie aproape de zero şi rezistente la dezastre, notează inspectoratul într-un comunicat. O primă astfel de staţie a devenit complet operaţională în cursul acestui an la Mizil, în Prahova.

La alte patru, localizate în Carei, Tecuci, Bucureşti şi Călăraşi, lucrările sunt avansate şi se preconizează că se vor încheia până în iunie 2024.

sursa radio romania

  

Related posts

Studiu. COVID se răspândește cel mai mult în familie și între prieteni. Explicația unui medic

Redacția

Dacă vrei să călătorești anul viitor, s-ar putea să ai nevoie de un pașaport de vaccinare

Redacția

Cercetătorii britanici au descoperit cauza hepatitei “misterioase”. Ce stă la originea bolii care a infectat peste 1000 de copii

Redacția
Încarcă...