RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

1 din 4 angajați împrumută în fiecare lună bani până la următorul salariu

Peste un sfert dintre angajați recunosc că nu le ajung banii din salariu de la o lună la alta și, prin urmare, nu doar că nu reușesc să economisească nimic, ba chiar trebuie să se împrumute mai mereu de la familie sau prieteni până la următorul salariu pentru a se putea descurca, arată datele unui sondaj efectuat de o platformă de recrutare online din România.

 

  

Alți 27% dintre respondenți se găsesc și ei deseori în situația de a nu mai avea bani până la salariu și de a împrumuta, iar 26%, doar uneori, în condițiile în care jumătate dintre respondenți câștigă mai  puțin de 2.500 de lei pe lună net, aproape un sfert au un salariu de până la 3.500 de lei pe lună net, iar restul depășesc acest nivel, arată studiul BestJobs. 

Nu ajută nici că situația financiară în ansamblu a angajaților nu s-a îmbunătățit deloc sau chiar s-a deteriorat în ultimul an, deși costul de trai a crescut. Aproape 37% dintre respondenți spun că au aceeași situație financiară ca anul trecut, în timp ce 32% dintre respondenți susțin că situația lor financiară s-a înrăutățit în decursul ultimelor 12 luni, iar 10% afirmă chiar că a avut un declin major. Doar 20,7% au văzut o îmbunătățire a situației financiare în ultimul an.

Prin urmare, 3 din 10 respondenți spun că peste 45% din salariul lunar se duce, în mod obișnuit, pe datorii. Alți 25% susțin că dau între 25% și 45% din salariu pentru a acoperi toate datoriile acumulate, iar o treime dintre respondenți plătesc cel mult un sfert din salariu în acest sens. Și cu toate că doar 12% spun că nu au datorii de achitat, nu toți reușesc să mai pună bani deoparte de la o lună la alta, în timp ce aceia care reușesc spun că sumele economisite lunar sunt foarte mici. Mai exact, aproape jumătate dintre respondenți nu pun niciun leu deoparte, o treime economisește sub 10% din ceea ce câștigă lunar și numai 11% dintre respondenți spun că reușesc să economisească ceva mai mult, de până la un sfert din salariu.

Articol integral pe www.startupcafe.ro

Related posts

Tarom lansează cursa Iaşi-Roma-Iaşi, începând cu 10 decembrie 2012.Bilete se pot procura și din Pașcani de la agenția Alex Tours

Redacția

STUDIU. 4 din 10 angajați români sunt nemulțumiți de salariul pe care îl primesc

Redacția

Criza prețurilor continuă

Redacția
Încarcă...