RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Senatorul Lazăr trage un semnal de alarmă în privința situației din învățământul românesc

Situația învățământului românesc a fost obiectul unei declarații politce susținută de la Tribuna Senatului de către Sorin Lazăr, parlamentar ales pe Colegiul Târgu Frumos și Podu Iloaiei. El este de părere că problema reformei în educație nu mai necesită amânare și trebuie să fie un subiect care să se regăsescă pe agenda de lucru a parlamentarilor din perioada următoare.

 

Senatorul Lazăr a prezentat și un exemplu în acest sens în susținerea declarației sale și anume că au trecut peste două decenii de reformă în educație, iar foarte mulți elevi au intrat cu note sub 5 la liceu.
 
“Nu este posibil ca la un liceu sa se intre cu nota 1 la testele naţionale la proba de  limba română si tot atât la cea de matematică. Nu este normal ca un calculator sa decida soarta unei tari. Afirm acest lucru gandindu-ma  la sintagma-Copiii de azi-viitorul de maine. Pentru ce mai sunt aceste examene sau teste nationale? Daca toti candidatii castiga locuri in liceu precum cei care joaca la loto 6 din 49 unde se mai regaseste principiul competitivitatii? Trebuie sa constientizam ca atat modul de distribuire al absolventilor de calsa a VIII a cat si rata redusa de promovabilitate a bacalaureatului din ultimii ani afecteaza drastic economia acestei tari pe termen lung. Este nevoie ca, indiferent de culoarea politica, sa adoptam decizii care sa rezolve problemele semnalate, iar noi sa ne gandim cu adevarat la viitorul de maine, atat al elevilor cat si al intregii societati”, a susținut senatorul Sorin Lazăr.   

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Conferință de presă Pro România Pașcani, 5 aprilie 2024 (VIDEO)

Redacția

Senatorii au respins iniţiativa legislativă privind alegerea primarilor în două tururi

Redacția

Răsturnare de situație în cazul consilierului Ioan Danu. PP DD l-ar fi exclus din partid

Marius Parteni
Încarcă...