RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului sărbătorită on-line de Școala Specială Pașcani

Ziua de 2 Aprilie a fost marcată Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului. Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei.

Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora.

Scoala Speciala din Paşcani organizează astăzi un eveniment online numit „Albastru pentru solidaritate”, culoarea albastru fiind simbolul conştientizării autismului.

 Iată invitația la eveniment:

  

„Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, vă invităm să participați alături de noi,la evenimentul online Albastru pentru solidaritate.

Ce este de făcut?
1. Intrați pe zoom la ora 12:00 (LINK ZOOM) și dacă aveți în garderobă, purtați un obiect vestimentar sau un accesoriu de culoare albastră.
2. Vom viziona împreună filmul proiectului „Albastru pentru solidaritate” derulat în perioada 2013 – 2020.
3. Prezentăm toți, în același timp, un desen/ mesaj scris reprezentativ, o fundă albastră etc.
4. Vom viziona flash-mobul de anul trecut și vă provocăm să imitați mișcările/să dansați la fel ca voluntarii din filmuleț. (LINK FILMULET)

Să fim împreună solidari și de acasă!”

Puteţi participa la acest eveniment din confortul casei proprii şi în acelaşi timp puteţi da dovadă de solidaritate faţă de această problemă cu care ne confruntăm în ultimii ani.

LINK EVENIMENT AICI

Related posts

Ministrul Mediului: Producătorii vor asigura pentru consumatori puncte de returnare a ambalajelor, contra garanţiei de 0,5 lei

Redacția

Pentru a vinde o casa sau un teren va trebuie avizul psihiatrului

Redacția

Trei bombe ridicate din curtea unei familii din satul Topile

Redacția
Încarcă...