RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ziua Internaţională a Asistentului Medical este marcată sâmbătă, la Iaşi, printr-o conferinţă judeţeană

Sambata, 7 mai, la Iasi va fi marcata Ziua Internationala a Asistentului Medical si a Moasei. Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania(OAMGMAMR) filiala Iasi organizeaza cu aceasta ocazie conferinta judeteana cu tema “Provocari si inovatii in profesiile de asistent medical si moasa”, la care participarea este gratuita in limita celor 250 de locuri disponibile.

 

De asemenea, in cadrul evenimentului organizat va avea loc si prezentarea lucrarilor stiintifice a concursului “Nursing de cariera” si vor fi premiati asistentii iesiti la pensie pentru intreaga lor cariera si experienta. 

  

“Este vorba de o conferinta dedicata Zilei Internationale a Asistentului Medical si a Moasei, la care participarea este gratuita, am zis ca asteptam 250 de persoane, dar vor intra mai multe. Inscrierile se vor face la fata locului, astfel ca oricine doreste este asteptat. Va fi o surpriza si pentru 20 de asistenti care vor fi omagiati. Noi i-am invitat, ei nu stiu de ce, dar cred ca ei banuiesc, pentru ca in fiecare an are loc acest omagiu pentru cei iesiti la pensie”, povesteste Liliana Pintilie, presedintele OAMGMAMR Iasi. In cadrul conferintei vor fi prezentate 13 lucrari inscrise la concursul de cercetari si studii clinice, dupa ce acestea vor fi analizate si acceptate de catre comisie, iar la finalul evenimentului va fi anuntat si castigatorul premiului intai, care va primi cadou o tableta.

Conferinta s-a dorit a fi una internationala, prin participarea unor asistenti veniti din spitalele din Norvegia, insa activitatile se vor prelungi si pe data de 14 mai, data la care acestia vor reusi sa fie prezenti la Iasi. In OAMGMAMR sunt înscrisi peste 120.000 de asistenti medicali si moase, iar la Iasi putin peste 10.000 de astfel de cadre medicale vor sarbatori aceasta zi, ce este marcata de 16 ani in Romania.

Sursa bzi.ro 

Related posts

Vaccinarea antigripală merge în județul Iași mai prost ca anul trecut

Redacția

Cantităţile de plastic care ajung în oceanele de pe Terra ar putea să ajungă la un nivel „fără precedent” față de anul 2005 şi s-ar putea tripla până în 2040 (Studiu)

Redacția

În Iași, la fel de multe cazuri noi ca în Brașov. Ne întrec Ilfovul și Bucureștiul

Redacția
Încarcă...