NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Weekend fără apă în cartierul Micro! Cetățenii care au vrut să-și scoată apometrele pe casa scării întorși din drum de ApaVital deoarece nu lucrau cu firma agreată de operator!

În weekendul care tocmai a trecut, oamenii din cartierul Micro au stat fără apă, situația fiind aceeași în continuare. Reporterii Actualitatea TV au stat de vorba cu Marian Amariei, un pășcănean care locuiește în blocul P4 din cartierul mai sus menționat.

 

  

 Bărbatul susține că a trecut weekendul fără să aibă apă, cu toate că și-a arătat disponibilitatea de a rezolva această problemă pe cale amiabilă. El a mers la sediul ApaVital din fața Primăriei vechi și a spus  că dorește să se conformeze cerințelor operatorilor.

Alături de alți 11 vecini ai săi, pășcăneanul a povestit că intenționează să scoată apometrele pe casa scării și că au găsit deja o firmă cu care vor să lucreze în acest sens.

Deși inițial reprezentanții ApaVital au declarat public că lasă la libertatea cetățenilor să aleagă cu cine vor să încheie contract, acum i-au spus pășcăneanului că are de ales dintr-o listă de 3 firme. Omul, care găsise deja o firmă convenabilă ca preț pentru a încheia contractul cu pricina, a fost acum întors din drum de ApaVital care nu îi mai lasă libertatea de alegere.

„Suntem 12 inși de pe scară, care vrem să punem apometrul în căminul din fața blocului și  să le scoatem pe casa scării. Am găsit o firmă care ne cere 600 lei pe apartament, dar cei de la ApaVital nu ne mai dau voie să alegem. Ei au 3 firme agreate și trebuie să alegem una din ele”, ne-a declarat Marian Amariei.

În afară de asta, omul se întreabă care este modalitate de plată pe care o cere ApaVital pentru cele 9 luni restante, dat fiind că  i s-a spus că operatorul județean nu va încheia contract până în momentul în care oamenii nu vor plăti serviciile prestate anterior semnării contractului.

Dacă la început se punea problema ca banii sa fie plătiți eșalonat, acum li s-a cerut ca sumele restante să fie plătite odată și pentru toată scara.

„Noi vrem să intrăm în legalitate ca să nu mai stăm fără apă (…) Cum plătim din urmă dacă banii nu ne sunt primiți fără contract, iar contractul nu se semnează dacă nu este plătit ce s-a consumat?”, se întreabă nedumerit și revoltat, pășcăneanul.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Turcii care fabrică frigiderele Arctic s-ar putea extinde la Iaşi

Redacția

Cadou refuzat în prag de ”Ziua Copilului”! Pantazi nu mai cumpără tablete pentru copii. Programul guvernamental este mai sigur!

Marius Parteni

Cimitirul din Boșteni este loc de înmormântare pentru mai mulți pășcăneni. Primăria nu face nimic pe noua locație

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site