RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Washingtonul cere Beijingului „să renunțe la comportamentul său periculos și destabilizator” în Marea Chinei de Sud

Statele Unite au îndemnat China duminică să pună capăt acţiunilor sale „periculoase şi destabilizatoare” din Marea Chinei de Sud, după o coliziune între un vas filipinez şi o navă a pazei de coastă chineze în apropierea unui recif disputat, notează AFP, citată de Agerpres.

„Aceste acţiuni reflectă nu numai o nepăsare nesăbuită pentru siguranţa şi vieţile filipinezilor, ci şi pentru dreptul internaţional”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, într-un comunicat, cerând Chinei să „renunţe la comportamentul său periculos şi destabilizator”.

Un vas filipinez aflată într-o misiune de realimentare a fost lovit duminică de o navă a pazei de coastă chineze, a anunţat paza de coastă filipineză. De asemenea, o navă chineză a „tras cu tunuri cu apă” asupra a trei nave filipineze care participau la misiunea de realimentare, provocând „daune grave motorului” unuia dintre vapoare, a declarat pe reţeaua socială X Jay Tarriela, purtător de cuvânt al pazei de coasă pentru vestul Mării Filipinelor.

Statement of the National Task Force-West Philippine Sea
December 10, 2023, Manila, Philippines

  

Today, 10 December 2023, China Coast Guard (CCG) and Chinese Maritime Militia (CMM) vessels harassed, blocked,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Ucrainenii au distrus un sistem Tor rusesc transferat din Arctica și lăudat la televiziunea armatei ruse

Redacția

Dispariţia misterioasă a unui copil dintr-un spital din România. Mama a aflat după 11 ani că bebeluşul abandonat nu a murit

Redacția

Instituțiile publice, luate cu asalt. Cozi încă de la prima oră la Casele de Pensii și la ghișeele de taxe și impozite

Redacția
Încarcă...