RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Finlanda și Suedia rămân angajate să adere la NATO simultan, în ciuda opoziției Turciei față de candidatura suedeză: „Am pornit în această călătorie împreună”

Finlanda și Suedia rămân angajate să adere la NATO în același timp, în ciuda opoziției Turciei față de candidatura suedeză, au declarat joi prim-miniștrii celor două țări, în cadrul unei conferințe de presă comune la Stockholm, transmite The Guardian.

Turcia a declarat că ar aproba candidatura Finlandei înaintea celei suedeze, dar atât președintele finlandez, cât și ministrul de externe au respins această idee, argumentând că securitatea celor două țări nordice este dependentă una de cealaltă.

Premierul finlandez, Sanna Marin, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă comune la Stockholm:

„Nu-mi place această atmosferă, poziție în care Suedia este prezentată ca un fel de copil problemă în clasă. Nu cred că acesta este cazul. De asemenea, Suedia bifează toate căsuțele necesare pentru a deveni membru al NATO”, a afirmat prim-ministra finlandeză Sanna Marin.

  

Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat că țara sa continuă să respecte un acord trilateral privind aderarea la NA

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu: Limitarea plăţilor cash, un instrument de combatere a evaziunii fiscale. Oamenii nu sunt afectați

Redacția

Alina Gorghiu: „PNL are de 4 ani premier, deşi scorul în alegeri nu îi dădea niciun drept să aibă/ Ăsta nu este meritul PNL, este efortul şi capacitatea preşedintelui”

Redacția

Stelian Ion: Nu am simţit că Iohannis ar dori să ne întindă vreo capcană. Poate dincolo de unele socoteli nevăzute, este o oportunitate foarte importantă

Redacția
Încarcă...