RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Vrei sa scapi de grasimea abdominala? Alimente care NU trebuie sa lipseasca din dieta ta

Grasimea abdominala, cunoscuta si sub denumirea de grasime viscerala, este extrem de periculoasa, aceasta acoperind majoritatea organelor vitale. Iata ce alimente te ajuta sa scapi de ea!

Diabetul de tip 2 si afectiunile cardiovasculare sunt boli la care te expune grasimea abdominala. Asadar, nevoia de a scapa de acest tip de grasime nu este numai de ordin estetic, ci este foarte importanta si pentru sanatatea ta.

Iata ce alimente nu trebuie sa lipseasca din dieta ta, daca vrei sa scapi de grasimea viscerala:

Leguminoasele – bogate in proteine, insa sarace in calorii si grasimi, leguminoasele precum lintea, mazarea ori fasolea sunt alimente pe care trebuie sa le introduci in alimentatia ta. Sursele sanatoase de proteine contribuie la marirea masei musculare, accelereaza metabolismul si imbunatatesc functionarea organismului. Bineinteles, acestea vor fi preparate prin fierbere sau la aburi, niciodata prajite.

Ciupercile – cu o densitate calorica mica, insa bogate in cantitatea de apa, ciupercile contin si multa vitamina D. Acestea te pot ajuta sa scapi de grasimea abdominala si sa iti mentii silueta impecabila. Le poti consuma in supe, sosuri sau in salate si sandvisuri.

  

Fructele – contin multe vitamine si minerale si te pot ajuta sa slabesti. Ai grija, insa, sa nu exagerezi cu cantitatile consumate. E suficient sa inlocuiesti gustarile nesanatoase dintre mese cu portii de fructe proaspete precum citricele, merele, pepenele sau strugurii.

Atentie insa la sucurile din fructe, care nu numai ca iti saboteaza incercarile de a slabi, insa totodata favorizeaza acumularea grasimii la nivelul abdomenului.

Spanacul si alte legume verzi – spanacul, varza Kale si broccoli sunt doar cateva exemple de legume verzi pe care ar trebui sa le introduci in dieta daca vrei sa slabesti. Acestea contin minerale, vitamine, dar si fibre din belsug. Asta inseamna ca te vor impiedica sa mananci in exces, insa totodata vor accelera metabolismul.

Fulgii de ovaz – si ovazul este bogat in fibre dietetice insolubile, ceea ce inseamna ca iti va potoli foamea, fara insa sa aduca un aport caloric mare. Mananca ovazul dimineata, la micul dejun, impreuna cu nuci sau unt de arahide, pentru o doza de proteine.

Semintele de chia – sursa importanta de proteine, dar si de grasimi sanatoase, acestea te ajuta sa slabesti si iti regleaza totodata tranzitul intestinal. Doua linguri de seminte de chia contin pana la 10 grame de fibre dietetice – mare atentie, insa, sa nu exagerezi cu cantitatea consumata, intrucat poti avea de-a face cu constipatia.

Ouale – daca iti incepi ziua cu un mic dejun pe baza de oua, ai sanse mai mari sa scapi de grasimea abdominala. Fierbe-ti doua oua si mananca-le alaturi de legume proaspete si o felie de paine prajita. Pana la orele amiezii nu iti va fi foame si nici nu vei fi tentat sa mananci gustari nesanatoase.

Ardeiul iute – condimenteaza-ti mancarea cu ardei iute, fie el rosu sau verde, intrucat accelereaza metabolismul si grabeste arderile. Fa-ti un obicei din a manca preparatele asezonate cu ardei iute sau cu fulgi de chili si vei observa diferenta in cateva saptamani.

Importanta sportului in combaterea grasimii abdominale

Exercitiile fizice sunt si ele importante in lupta cu kilogramele si cu grasimea viscerala. Practica sport in paralel cu dieta sanatoasa, creeaza un deficit caloric si hidrateaza-te corespunzator, iar grasimea de pe abdomen se va topi vazand cu ochii.

Nu este usor sa scapi de grasimea viscerala, insa nici nu este o lupta imposibil de castigat. Fii perseverent, pastreaza-ti motivatia si nu te abate de la planul pe care ti l-ai facut.

Daca simti ca, orice ai face, nu reusesti pe cont propriu, poti apela la ajutorul unui medic nutritionist ori la cel al unui antrenor de fitness.

doc.ro

Related posts

Noul director al Colegiului “Sadoveanu” se lasă aşteptat

Redacția

Un nou record de pacienți la ATI. Rata de pozitivare COVID-19 a ajuns la 20,6%.

Redacția

Ce sunt bolile psihosomatice?

Redacția
Încarcă...