RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Virgin Galactic a efectuat ultimul său zbor spațial înainte de o pauză de doi ani

Compania de turism spațial Virgin Galactic a efectuat sâmbătă ultimul său zbor înainte de a lua o pauză de doi ani în operațiunile comerciale pentru a dezvolta o nouă clasă de nave spațiale mai rentabile, potrivit AFP.

Virgin GalacticFoto: Steve Mann | Dreamstime.com

„Galactic 07 s-a întors pe pâmânt, acum cu astronauți. Piloții, pasagerii și nava noastră au aterizat în siguranță la Spaceport America, New Mexico”, a postat Virgin Galactic pe X (fostul Twitter), la câteva minute după aterizarea de la ora locală 9.41 (15.41 GMT).

  

Aeronava purtătoare decolase din acest stat din sud-vestul SUA la ora locală 08:31 de pe o pistă convențională și, după ce a urcat timp de aproximativ 50 de minute până la o altitudine de 13.582 de metri, a eliberat nava spațială atașată sub ea, denumită VSS Unity.

Unity, care avea la bord doi piloți și patru pasageri, și-a pornit apoi motorul și a accelerat pe verticală până când a atins o altitudine maximă de aproape 88 km – puțin peste cei 80 km care marchează începutul spațiului, așa cum este definit de armata americană.

După câteva minute, permițând pasagerilor să plutească în imponderabilitate și să observe curbura Pământului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Transport gratuit pentru locuitorii din Mangalia şi turiştii din mai multe staţiuni, cu autobuze electrice, de la 1 august

Redacția

LIVE Război în Ucraina, ziua 134: Civilii pleacă din Sloviansk, următoarea țintă a forțelor de invazie / Medvedev: Ideea de a pedepsi țara care are cel mai mare potențial nuclear este absurdă

Redacția

A murit actorul Lance Reddick, avea 60 de ani / A jucat în serialele ”Lost”, ”Oz” și „The Wire” și în seria de filme ”John Wick”

Redacția
Încarcă...