NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Vipurile din Hîrlău rămân în arest la domiciliu

Figurile marcante ale dosarului de corupţie de la Hîrlău nu ies din casă. Reamintim că primarul Constantin Cernescu, viceprimarul Florin Ţăpuşă şi Ioan Amariei, şeful Ocolului Silvic, sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. 

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iunie-septembrie 2014, Amariei a primit de la un om de afaceri trei uşi de garaj în valoare de 7.000 lei, montate la o anexă a Ocolului Silvic, şi i s-a permis să nu plătească lucrări la vila sa, în valoare de 7.000 lei.

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

  

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Tot Amariei a determinat nişte gestionari să dea lemne fără acte sau cu acte false şi a anunţat nişte pădurari despre controale de la Comisariatul de Regim Silvic Suceava. La rândul lui, Cernescu a dat ordin să se facă acte false. „Inculpatul a determinat un subaltern să întocmească un proces verbal de recepţie în care să consemneze faptul că lucrarea Extindere reţea alimentare cu apă şi branşamente în Pîrcovaci zona Anişoara Smit şi Pod Hrisculeni era finalizată, aspect nereal, în realitate aceasta nefiind edificată în totalitate”, au spus procurorii. Viceprimarul e acuzat că a efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, la restaurantul, pizzeria şi florăria sa. Acum, judecătorii Tribunalului au dispus prelungirea arestului la domiciliu pentru primar, viceprimar şi şeful Ocolului Silvic. 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Final de anchetă în cazul tânărului înjunghiat lângă Catedrală. Autorul va fi cercetat pentru tentativă de omor calificat

Răzvan Grecu

Poliția a realizat un îndrumar cu recomandări pentru reprezentanţii unităţilor bancare cu scopul de a preveni înşelăciunile, inclusiv cele prin metoda accidentului suferit de o rudă

Marius Parteni

Camion împotmolit într-un rond cu flori pe strada Moldovei

Cătălin Cocoș

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site