RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

A fost răpită sau a fugit? O fată de 15 ani din Grajduri s-a urcat în taxi și dusă a fost

Familia unei tinere de etnie romă a anunţat poliţia că fata ar fi fost luată pe sus din faţa şcolii. Poliţiştii cred că minora a plecat de bunăvoie.

 

În localitatea Grajduri a avut loc aseară un scandal cât palatele ţigăneşti. Mai mulţi romi din localitate s-au adunat în centrul satului unde au reclamat poliţiştilor că le-a fost răpită fata. Chiar dacă poliţiştii cred că fata a plecat de bunăvoie cu un cunoscut, familia acesteia a spus răspicat că a fost răpită din faţa şcolii, minora urcându-se într-un taxi.

  

„Ea pe Facebook şi-a pus o vârstă mai mare, ca să pară mai matură, mai mare. În buletinul ei pe care l-am făcut anul trecut, ea pe 10 martie face 15 ani. Ea este minoră. Vă rog frumos, cine a răpit-o, să ne spună unde este sau să o lase la un peco în siguranţă. Să mă sune şi merg să o iau eu cu maşina particulară şi apoi îmi retrag plângerea de la poliţie. Dacă nu mă sună în seara asta, las poliţia să îşi facă treaba. Eu nu am nicio bănuială, dar ea a vorbit pe Facebook cu nişte băieţi, dar de la noi din localiatate nu este nimeni. Sunt nişte persoane care sunt din afara Iaşului. Fata nu a făcut probleme, nu ieşea la nicio poartă. Nu stătea pe drumuri, nu mergea în oraş, nici la discoteci“, a zis Brânduşa Stănescu, mama fetei.

Ea a spus că minora s-a urcat într-un taxi, chiar din faţa şcolii. „La ora 11.30 a mers la şcoală, la un proiect, şi să se înscrie şi ea. Când a ieşit de pe poarta şcolii, nu am mai găsit-o. Ea s-a urcat într-un taxi. Pe filmările de la şcoală şi de la Primărie, am văzut că s-a urcat într-un taxi. Ştim numărul taxiului“, a mai spus mama fetei.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Poliţiştii au remis aseară un comunicat de presă. „La data de 16 februarie, în jurul orei 12, în urma unei discuţii telefonice, minora Bianca Stănescu, de 15 ani, din comuna Grajduri, a plecat de la şcoala din localitate şi nu a mai revenit. Aceasta are 1,70 metri înălţime, 55 – 60 de kilograme, ochii căprui şi părul blond. La data dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o fustă de culoare roşie, geacă de blugi albastră cu guler din blană de culoare albă“, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

Persoanele care pot oferi informaţii despre minoră pot merge la cea mai apropiată secţie de poliţie sau să sune la numărul unic 112.

Astfel de „răpiri“ sunt frecvente în comunităţile ţigăneşti. De cele mai multe ori, fata este promisă de către părinţi pentru bani mulţi de la o vârstă fragedă unor familii, însă, uneori, ele vor pe altcineva sau părinţii nu se înţeleg la preţ. Până la urmă, aceste conflicte se sting în urma negocierilor.

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Tânărul care s-a urcat pe stâlpul de înaltă tensiune a coborât la rugămințile preotului Costel Olariu

Marius Parteni

Pășcănean băut la volan

Redacția

Fostul fotbalist Lucian Burdujan, dat dispărut, a cerut Poliției să șteargă anunțul căutării. Nu vrea ca familia să știe unde stă

Redacția
Încarcă...