RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieComunicate de Presă

Vin subvențiile pentru crescătorii de porci și păsări! 10 dosare aprobate la Iași

Vești bune pentru sectorul zootehnic! Până la sfârșitul acestei săptămâni se alocă banii pentru subvențiile de 100 de euro, pentru crescătorii din sectoarele avicol și suin. În rândul crescătorilor de porci și păsări, la Iași sunt aprobate, în total, la plată 10 dosare.

 Crescătorii de animale vor încasa, în această săptămână, banii pentru subvenția de 100 de euro, ajutorul din sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 de euro/echivalent UVM (n.r. – unitate vita mare) pentru sectorul avicol și cel suin. Potrivit APIA deciziile de plată au fost deja autorizate.

Legat de acest sprijin, zilele trecute, în ședința de Guvern s-a aprobat Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Prin actul normativ s-a alocat suma de 1 miliard de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru menținerea nivelului sprijinului unitar de 100 de euro la hectar, respectiv pe UVM (sectoarele suin și avicol), precum și pentru implementarea în bune condiții a PNDR 2014-2020 și a PS 2023-2027, finanțare din FEADR.https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/vin-subventiile-pentru-crescatorii-de-porci-si-pasari–1637479.html

Related posts

Șefii Pașcaniului fără reacție, după declarațiile liberalilor pe subiectul rutei ocolitoare a municipiului

Marius Parteni

Lucrările de reabilitare a două drumuri județene din zona Pașcaniului au fost scoase la licitație

Oana Cordoneanu

Veste bună pentru chiriașii ANL din Pașcani (DOC)

Redacția
Încarcă...