NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO ARHIVĂ Bill Russell, baschetbalist legendar și luptător pentru drepturile civile, a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani. El a inspirat generații de sportivi americani de culoare

Bill Russell, o legendă a baschetului american, de 11 ori campion al NBA cu echipa Boston Celtics, a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani, potrivit Agerpres.

Primul jucător de culoare care a atins statutul de superstar în NBA, Russell are în palmaresul său 11 titluri de campion al NBA şi o medalie olimpică de aur, cucerită în 1956. El a fost, de asemenea, primul american de culoare care a antrenat o echipă în campionatul profesionist nord-american de baschet, aflându-se la cârma lui Boston Celtics din 1966 până în 1969.

El este sportivul american cu cele mai multe titluri într-unul din cele patru sporturi de echipă tradiționale (baschet, baseball, hochei și fotbal american).

Dincolo de performanța sa sportivă, Bill Russell a fost un neobosit luptător pentru drepturile civile, începând cu Boston, orașul în care a cunoscut gloria sportivă. Întâmpinat la începutul carierei, în anii 50, cu atitudini rasiste, Russell a înfruntat prejudecățile și a devenit un exemplu de tenacitate și verticalitate pentru generații întregi de sportivi americani de culoare.

Advertisements
Advertisements
  

Legendarul sportiv a continuat să militeze pentru drepturile civile și după ce a devenit antrenor, dar și mentor pentru baschetbaliștii pe care i-a pregătit.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Charlie Watts, bateristul trupei The Rolling Stones, a murit la vârsta de 80 de ani

Redacția

Sclavagism modern: 50 de milioane de persoane sunt forțate să muncească sau să se căsătorească, potrivit ONU

Redacția

Au apărut primele cireșe în piețele românești: 150 de lei kilogramul!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site