RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Victor Ponta: Nu bagam nicio taxa pe nicio centrala de apartament

Premierul Victor Ponta a declarat marti, in sedinta de guvern, ca guvernul nu intentioneaza sa introduce o taxa pe centrala de apartament, insa vizeaza o “strategie pe termen lung de modernizare a sistemelor de termoficare”.

“A venit domnul Dragnea la mine ca bagam taxe pe centralele de apartament. Nu bagam nicio taxa, pe nicio centrala de apartament sau, nu stiu, poate baga postul de televiziune care a anuntat asta”, a spus premierul in cadrul sedintei de Guvern, referindu-se la postul B1 TV care a relatat marti despre un proiect de lege care ar presupune o taxa de poluare pentru centralele termice de apartament.

“Am spus un singur lucru pe care, impreuna cu ministrul Mediului si cu ministrul Dezvoltarii, trebuie sa-l gandim ca pe o strategie pe termen lung. Se discuta si la nivelul UE faptul ca, sigur, exista mai multa eficienta energetica, costuri mai mici, poluare mai putina, atunci cand nu are fiecare om in oras centrala lui, ci atunci cand avem un sistem performant de termoficare. Aceasta este o chestiune pe care sper sa o reusim pe termen mediu si lung. Vreau sa spun foarte clar ca nu intentioneaza acest Guvern sa puna nicio taxa pe nicio centrala de apartament, dar intentioneaza acest Guvern si urmatoarele sa sprijinim modernizarea sistemelor de termoficare in marile orase, acolo unde in continuare se polueaza mult, costa multa, acumulam datorii si suntem inca la un nivel de eficienta energetica extrem de scazut”, a mai spus Ponta.

  

Publicatia Capital, citand EVZ, a scris ca ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat ca la aceasta ora se poarta negocieri cu Comisia Europeana pentru stabilirea modalitatii de aplicare a acestei taxe.

Advertisements

Taxa ar fi in discutii din 2011, iar 2015 este termenul limita pana cand poate fi amanata.

Advertisements

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Mașinile electrice Mercedes-Benz se vor încărca prin tehnologia Tesla începând din 2025, în America de Nord

Redacția

ONU anunță că va rămâne în Afganistan pentru a acţiona în numele bărbaţilor, femeilor şi copiilor din această țară

Redacția

Regulile pentru obţinerea permisului de conducere s-ar putea schimba – proiect

Redacția
Încarcă...