RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Viceprimarul Municipiului acuzat de trafic de influență, în cazul unei licitații

Reprezentantul unei societăți comerciale din municipiul Pașcani îl acuză de trafic de influență pe viceprimarul Vasile Axinte. El este de părere că în cazul spațiului de la Ștrand destinat amenajării unei terase, viceprimarul ar fi dorit să îl atribuie prin încredințare directă unui alt agent economic din localitate.

Declarațiile au fost făcute în emisiune “În Obiectiv”, difuzată ieri seară de postul de televiziune Actualitatea Tv. Gabriel Sofian, administratorul societății care a deținut terasa de la ștrand, este cel care vine cu acuzele la adresa viceprimarului. El este de păreare că i s-a făcut o mare nedreptate.

“În anul 2009 am semnat contractul de concesiune la Ștrand, pentru o perioadă de doi ani de zile, cu posibilitatea de prelungire pe încă unul. Nu am putut desfășura nici o activitate în acel an, deoarece acolo a fost un șantier. Abia din iulie 2011 a funcționat Ștrandul, iar eu am putut deschide terasa în tot acest timp. Anul acesta am primit acasă un document prin care am fost înștiințat că am fost acționat în instanță pentru neplata datoriilor, pentru perioada în care nu am putut beneficia de prevederile contractului. Eu am crezut că acesta se va prelungi  pe cale amiabilă, cu încă un an cum era normal. De la Primărie mi s-a spus că nu e posibil acest lucru, că doar judecătorul poate da o sentință. Așa se face că anul acesta nu am putut participa la licitație. Dar am înțeles că au fost alte interese. S-a dorit o încredințare directă de către domnul viceprimar. Aici este vorba despre trafic de influență”, a spus Gabriel Sofian, administratorul societății care a deținut anul trecut terasa la ștrand.          

  

În aceeași emisiune Gabriel Sofian a afirmat că anul trecut, l-a rugămințile viceprimarului Axinte, s-a implicat personal pentru a obține informații cu privire la modul de funcționare a pompelor de la ștrand. Verbal, a garantat pentru unele produse de clorinare pe care Primăria le-a achiziționat cu scopul de asigura o calitate a apei în bazin.    Viceprimarul municipiului s-a apărat astăzi în fața membrilor comisiei de Urbanism din cadrul CL. Axinte a spus că nu are nici o legătură cu faptul că la licitația pentru închirierea terasei nu s-a înscris nici un agent economic.

“Nu este vina mea. Licitația a fost organizată de un compartiment din cadrul Primăriei, nu de mine. Prețul de pornire a fost aprobat de Consiliul Local. Nu am nici o treabă cu tot ceea ce se spune despre licitație”, a declarat astăzi viceprimarul Vasile Axinte.

Prezent și el în emisiunea “În Obiectiv” de ieri seară consilierul PNL Marius Pintilie a declarat că nu ar fi trebuit să se discute în această perioadă de terasa de la ștrand.“Lucrurile trebuiau organizate din timp. Ștrandul ar fi trebuit să funcționeze până acum. Cât privește cazul domnului Sofian, dacă în 2009 ștrandul era în șantier și nu s-a folosit de terenul concesionat, atunci este o problemă”, a subliniat consilierul liberal.  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lucrările de împrejmuire a terenului de rugby, din zona vale, în blocaj

Marius Parteni

Primăria Pașcani a notificat astăzi Delgaz Grid că aleșii locali au aprobat cofinanțarea montării a două puncte de transformare în cartierul Aerodrom

Răzvan Grecu

Apartamente ANL repartizate astăzi la două familii din Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...