NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Vezi ce sumă ridică firma primarului de la APIA pentru subvențiile agricole

Incepand de saptamana viitoare, o parte din fermierii ieseni care au depus cereri pentru obtinerea subventiilor in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS) vor primi banii.

Numarul total al celor care vor beneficia de subventie este 22.000, pentru o suprafata de aproape 200.000 de hectare. Restul fermierilor vor primi banii pana la sfarsitul lunii decembrie. In acest an, la sediul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Iasi au fost depuse 27.799 de cereri pentru o suprafata de 244.273,41 hectare. Valoarea totala a subventiilor va fi de aproximativ 1,7 milioane de euro.

Majoritatea fermierilor care vor primi banii ceruti au suprafete foarte mari de teren agricol pentru care primesc subventii de cateva sute de mii de lei. Una din firmele care vor primi subventiile este SC Orgapic SRL, care administreaza o suprafata de aproximativ 4.000 de hectare de teren pentru care ar putea incasa 500.000 de euro. SC Agrocapital SRL, care a ridicat de la APIA Iasi anul trecut suma de 568.000 euro pentru putin peste 4.000 de hectare, va primi si in acest an subventii pentru aceeasi suprafata. Firma se ocupa de cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase. SA Moldova Tiganasi va beneficia de subventii in valoare de 400.000 de euro, iar alte firme precum Agricola Prut SRL, SC Agrocomplex Lunca Pascani sau Agrocom Strunga care detin peste 3.000 de hectare vor incasa in jur de 250.000 de euro.

  

De asemenea, vor incasa subventii pe suprafata si Cotnari SA, SC Panifcom, SA Ipatele si SC Agromec Movileni SA. Beneficiari ai platilor directe în cadrul schemei de plata unica pe suprafata pot fi persoanele fizice sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata. Acestia trebuie sa detina calitatea de proprietari, arendasi, concesionari, asociati administratori în cadrul asociatiilor în participatiune sau locatari.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Un Brexit fără acord poate duce la 12.000 de concedieri în România

Redacția

ANAF a stabilit procedura de aplicare a eșalonării la plată. Ce trebuie să știe firmele

Redacția

Florin Cîțu: Vom descuraja oamenii să mai aducă mașini poluante în țară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site