NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vestiare inundate la Serviciul de Ambulanță Pașcani. Pompierii solicitați să intervină

De trei zile, vestiarele asistenților medicali de la Serviciul de Ambulanță Pașcani sunt inundate din cauza ploilor. Reprezentanții au sunat la operatorul ApaVital și au solicitat o intervenție pentru evacuarea apei cu ajutorul unei pompe, însă timp de două zile, operatorul nu a dat nici un semn, în ciuda insistențelor.

 

În cele din urmă, pentru a nu mai fi nevoit personalul să scoată apa cu găleata, a fost solicitat ajutorul pompierilor.Un echipaj de la Subunitate de Pompieri Pașcani a fost în cursul zilei de ieri de două ori pentru a trage apa de la subsol.

  

„Din câte știu eu este un canal înfundat în Parc, iar apa de la noi nu se mai poate evacua. Nici de la noi și nici de la școală, fiindcă apa de la școală refulează la noi în subsol. Sub scări la noi, la ambulanță, este o parte a subsolului neacoperită. De obicei, apa refulează acolo, iar de ieri a început să intre și în subsolul clădirii. Această problemă este de foarte mult timp și de fiecare dată când plouă, apa refulează acolo. Am făcut sesizări la numărul unic de la ApaVital, ei veneau, vidanjau apa de acolo și era bine o perioadă. Acum a început să plouă și apa s-a adunat din ce în ce mai mult. Ieri dimineață când am ajuns la seviciu era apă și în subsol. Am chemat Pompierii. Aseară iarăși am chemat Pompierii și astăzi iarăși. Acestea sunt niște soluții de moment, dar problema trebuie rezolvată în Parc, în canalizarea orașului, iar cei de la Apavital, din punctul meu de vedere sunt puțin neputincioși. Nici utilajele pe care le au nu sunt performante, astfel încât să poată rezolva problema”,  Bogdan Apostol, asistent medical principal la Serviciul de Ambulanță Pașcani.

 Operatorul județean ApaVital a adus lămuri în acest caz.

Reţeaua de canalizare aflată pe pantă Republicii, unde ajung să fie colectate atât apele uzate menajere cât şi cele pluviale de la sediul Serviciului de Ambulanţă Paşcani, are secţiunea redusă din cauza lucrărilor de construcţii montaj executate  de un contractor în luna octombrie 2014 în Parcul Municipiului Paşcani. Aceste lucrări au dus în timp, sub efectul ploilor, la tasarea tubulaturii şi reducerea secţiunii utile de evacuare. Chiar dacă în mod curent canalizarea este funcţională odată cu apariţia ploilor cu debit mare secţiunea rămasă funcţională nu mai asigura evacuarea instantanee a apelor pluviale, producând acumulări de apă în imediată apropiere a Serviciului de Ambulanţă. Aceste acumulări sunt maximizate şi de topografia incintei care permite acumularea apei în volum mare într-o anexă dezafectată (o fosta cale de evacuare a centralei). Temporar acest disconfort este acoperit prin evacuarea apei cu utilajele mobile din dotare. Deocamdată problema nu poate fi rezolvată întrucât necesită o investiţie atât costisitoare cât şi periculoasă întrucât reţeaua afectată se află la o adâncime considerabilă, într-o pantă cu o înclinaţie mai mare de 45 grade, care nu permite călărea niciunui utilaj mecanizat.

Până la iniţierea unei investiţii care va rezolva definitiv problema intervenţiile cu utilajele mobile rămân singură soluţie viabilă pe perioadele cu precipitaţii astfel cum s-a intervenit şi în dată de 12 şi 13.10.2016.

 

Pompierii pășcăneni au fost solicitați și ieri și astăzi pentru a rezolva problema: “În data de 12.10.2016, ora 11.27, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, str. Ștefan cel Mare, pentru evacuarea apei dintr-un subsol inundat ca urmare a precipitațiilor abundente.  În data de 12.10.2016, ora 21.04, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, str. Ștefan cel Mare, pentru evacuarea apei dintr-un subsol inundat ca urmare a precipitațiilor abundente”, conform ISU Iași.

Advertisements

Related posts

Recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Parcului Municipal Pașcani va fi făcută în 2015

Teona Gherasim

Măsuri pentru piața vale: Agenți economici evacuați,timp limitat de staționare în parcare și controale pentru înlăturarea contrabandiștilor (VIDEO)

Marius Parteni

ApaVital nu a anunțat populația despre pericolul infestării apei potabile! Rezultatul analizelor a ajuns la trei zile după ce pășcănenii au băut apă dintr-o conductă spartă sub o fosă septică!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site