NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

VENIŢI LA MOAŞTELE SFINTEI PARASCHEVA CU TRENUL? IATĂ CÂTEVA RECOMANDĂRI PREVENTIVE

Având în vedere numărul mare de pelerini care vin în municipiul Iaşi cu trenul, pentru a participa la sărbătoarea Sfintei Parascheva,  poliţiştii de latransporturi transmit câteva recomandări pentru a preveni victimizarea în perioada călătoriei cu trenul, mai ales când aceasta se efectuează noaptea.

 

Plecarea într-o călătorie începe cu făcutul bagajelor: încercaţi să aveţi unnumăr cât mai mic de genţi pentru a le putea supraveghea cât mai bine.

  

Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare! Priviţi în jurul dumneavoastră, mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri!

 Acordaţi atenţie când cineva se ciocneşte de dumneavoastră „dingreşeală” – în timpul acesta, persoana respectivă vă poate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră, pentru a nu-i da timp hoţului să scape!

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

Supravegheaţi-văbunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate!

Nuîncredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

La plata legitimaţiilor de călătorie, nuexpuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători.

 

 

Advertisements

Related posts

Poliția Română își schimbă culorile. Marcel Vela: “Vom achiziţiona şi armament nou, de ultimă generaţie”

Redacția

Accident la Moțca. Poliția caută un șofer de TIR

Marius Parteni

Accident rutier în zona Troiței de pe Ceferiștilor, surprins de camerele de supraveghere (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site