RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Ce a decis Curtea de Apel Iași în cazul profesorului Angheluș

 

 

Profesorul Petrică Angheluș, din cadrul Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu”  îi va plăti daune mai mici elevei pe care a hărțuit-o. Luni, 14 octombrie, Curtea de Apel Iași a admis apelul formulat de cadrul didactic. Astfel, Petrică Angheluș va trebui să achite jumătate din daune,  în urma rejudecării cauzei, adică 10.000 lei, în loc de 20.000 lei, cât a stabilit Judecătoria Pașcani, daune morale. 

  

 Magistrații ieșeni au menținut , în mare, sentința dată de Judecătoria Pașcani, adică : bărbatul a fost condamnat la trei luni de închisoare și nu mai are voie să fie profesor timp de doi ani de zile, pedepse suspendate sub supraveghere timp de 24 de luni. De asemenea trebuie să presteze 60 de zile în folosul comunităţii. Excepție face înjumătățirea sumei, privind daunele morale. 

”Admite apelul formulat de inculpatul Angheluş Petrică-, împotriva sentinţei penale nr.74 din 28.03.2019, pronunţate de Judecătoria Paşcani în dosarul nr.350/866/2018, pe care o desființează, în parte, în latura civilă. Rejudecând cauza: Reduce de la 20.000 de lei, la 10.000 de lei, suma pe care a fost obligat inculpatul să o plătească părţii civile O. A., cu titlu de daune morale. Menține celelalte dispoziții ale sentinței apelate care nu sunt contrare prezentei. În baza art.421 pct.1 lit.b C.proc.pen., respinge, ca nefondat, apelul declarat de partea civilă O. A., împotriva sentinţei penale nr.74 din 28.03.2019, pronunţate de Judecătoria Paşcani în dosarul nr.350/866/2018. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat cu ocazia soluţionării apelului formulat de inculpat, rămân în sarcina statului. În temeiul art.275 alin.2 C.proc.pen., obligă partea civilă O. A. la plata sumei de 200 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. Respinge cererea părţii civile de obligare a inculpatului la plata cheltuielilor de judecată. Definitivă. Pronunțată în şedinţă publică, astăzi, 14.10.2019”, au precizat magistrații ieșeni.

Reamintim, profesorul de educație fizică și sport Petrică Angheluș a fost condamnat pentru că a hărțuit o elevă din cadrul unității de învățământ, iar cadrul didactic a contestat decizia judecătorilor pășcăneni. 

Conform anchetatorilor, în 2017, profesorul ar fi sunat-o insistent pe telefonul personal și ar fi invitat-o la o cafea, dar tânăra a refuzat. Cadrul didactic nu s-ar fi dat bătut, promițându-i elevei haine și bani în schimbul unei relații, dar fata l-a refuzat categoric și a anunțat conducerea școlii. Pe de altă parte, profesorul nu a recunoscut nimic din toate acuzațiile aduse, susținând că, de fapt, totul este o minciună. Victima lui Petrică Angheluș este  o fostă elevă de-a colegiului, care în vara anului trecut a absolvit liceul şi a promovat examenul de bacalaureat cu nota 7,86.

 

 

 

 

Related posts

Traficantul prins cu BMW-ul burduşit cu cocaină s-a săturat de închisoare

Redacția

Un autoturism care a luat foc a fost abandonat pe marginea drumului

Redacția

Poliţia Română atrage atenţia asupra unor noi modalităţi de comitere a fraudelor cu investiţii

Redacția
Încarcă...