NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Valoarea lucrărilor de amenajare a noului cimitir crește la 8,5 milioane de lei

Consilierii locali pășcăneni vor aproba mâine, cel mai probabil, valoarea actualizată a lucrărilor de execuție pentru amenajarea noului cimitir. Conform unui proiect de hotărâre prezent pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Pașcani, ce va avea loc mâine, valoarea lucrărilor crește de la 7 milioane de lei la 8,5 milioane de lei, TVA inclus.

Aceasta este cea de a doua actualizare a indicatorilor tehnico-economici a acestui proiect, după ce inițial, în anul 2018, specialiștii au dat o valoare de 6,7 milioane de lei. Cum lucrările nu au fost începute, iar între timp prețurile materialelor de construcție au crescut și valoarea totală a lucrărilor a avut de suferit.

În prezent, municipalitatea a reușit să termine toată documentația tehnică și să emită autorizația de construire, iar în următoarele luni se va organiza licitația pentru atribuirea lucrărilor de execuție. Cel mai probabil, acestea vor demara în primăvara anului viitor.

Advertisements

Lucrările de execuție constau în  împrejmuirea terenului destinat cimitirului, amenajarea zonei, construirea capelei și clădirilor administrative. Sunt estimate în jur de 900 de locuri de veci, ce vor fi amenajate. Ele vor fi încredințate cetățenilor în baza solicitărilor, iar de funcționarea cimitirului se vor ocupa angajații din cadrul Primăriei Pașcani, prin serviciul înființat.

Advertisements
  

Reamintim că aprobarea înființări unui nou cimitir a fost aprobată de Consiliul Local al Municipiului Pașcani printr-o hotărâre emisă în primăvara anului 2000. De atunci, municipiul a fost condus de 4 primari, iar investiția nici măcar nu a fost demarată.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Consilierii locali au aprobat prețul pentru epurare. Discuții aprinse pe marginea acestui subiect!

Răzvan Grecu

Salariile angajaților din Primăria Pașcani ar putea crește cu 12%. Funcționarii sunt nemulțumiți, iar protestele vor continua

Oana Cordoneanu

Pășcănenii au venit în număr mare pentru a-și face pașaport electronic

Răzvan Grecu
Încarcă...