NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorCultură

Muzeul etnografic ”Casa Bunicilor” inaugurat la Heci (FOTO)

O vizită la un muzeu etnografic, înseamnă o vizită la bunici, o călătorie în lumea lor, plină de frumos și nostalgie şi libertate, o punte peste timp. În satul Heci, comuna Lespezi, duminică, 29 august a fost inaugurat muzeul etnografic ”Casa Bunicilor”. Acest proiect a putut fi realizabil cu ajutorul soților Roșca- Aurel și Maria, două foste cadre didactice.

Advertisements

”Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect și în special doamnei învățătoare Roșca Maria și domnului profesor Roșca Aurel pentru efortul pe care l-au depus de-a lungul anilor pentru păstrarea și conservarea patrimoniului cultural al satului nostru. Organizarea acestui muzeu etnografic care păstrează un colț din tradiția, viața și sufletul satului Heci nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul consătenilor noștri care au renunțat în favoarea comunității la o serie de lucruri deosebite, obiecte vechi, vesminte tradiționale, icoane, lăzi de zestre, stativ de țesut, covoare, prosoape traditionale, oferind astfel generațiilor viitoare șansa de a cunoaște o lume de mult apusă în care au trăit părinții și bunicii noștri. Mai presus de obiectele inestimabile adunate in acest muzeu, valoarea lui stă în emoțiile și trăirile celor care îi vor trece pragul și vor suspina recunoscând obiectele lucrate cu drag de mama sau bunica! Felicitări familiei Roșca, felicitări tuturor celor care s-au implicat!”, este anunțul făcut pe un grup dedicat comunei Lespezi.

Comuna Lespezi este recunoscută pentru felul în care locuitorii păstrează tradițiile, datinele și obiceiurile populare, dar și portul ori meșteșugurile de altă dată.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Preselecție pentru noi membri în Ansamblul Folcloric „Rapsozii Siretului”

Oana Cordoneanu

Incendiu devastator la Crivești. Foc pus intenționat

Redacția

Mama femeii care și-a ucis băiatul de 16 ani din suburbia Gâștești solicită ajutor pentru costurile din penitenciar

Teona Gherasim
Încarcă...