NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Val de refugiaţi la graniţa României


Încet-încet, România intră pe harta traseelor alese de refugiaţii care vor să ajungă în Europa. Poliţia de Fronntieră spune că, deşi nu sunt mulţi – în comparaţie cu prima lună din anul trecut, numărul imigranţilor prinşi intrând ilegal în ţară a crescut de şapte ori. Uniunea Europeană a stabilit ca 6300 de refugiaţi din Spaţiul Schengen să fie relocaţi în România.

  

 

Pasin şi Supun sunt doar doi dintre refugiaţii prinşi luna aceasta în timp ce intrau ilegal în România. Tinerii au plecat din Sri Lanka şi voiau să ajungă în Germania, dar au fost reperaţi de camerele de termoviziune de la graniţa României cu Republica Moldova. Înfriguraţi şi înfometaţi, cei doi au fost duşi într-un centru de azil pentru migranţi. Acolo, Pasin şi Supun le-au arătat oamenilor legii că aveau provizii suficiente pentru câteva săptămâni, în lungul lor drum spre o viaţă mai bună.

Potrivit statisticilor, în ianuarie 2015, vameşii români au descoperit şapte imigranţi ilegali. În prima lună din 2016, numărul transfugilor prinşi e 71.

„Graniţa cu Moldova rămâne un punct fierbinte. Încă din toamnă Poliţia de Frontieră şi-au luat măsuri de precauţie. În vamă au fost aduse mai multe echipe, iar controalele au fost sporite, dar au fost mobilizate şi echipe de intervenţie rapidă”, relatează Teodora Tompea, reporter Digi24.

Înainte de valul de refugiaţi, principala problemă o reprezentau cetăţenii moldovenii care treceau înot Prutul.

A doua graniţă cu risc e cea dintre România şi Serbia. Cum ungurii au ridicat un gard la graniţa cu Serbia, refugiaţii sunt nevoiţi să facă un ocol prin ţara noastră. Recent, grănicerii români au prins 60 de migranţi, care călătoreau în grup tot spre vestul Europei.

Citiți articolul integral pe Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Banca Mondială a îmbunătăţit prognoza privind creşterea economică a României, la 3,9% în 2016 şi 4,1% pentru 2017

Redacția

Cei mai periculoşi 10 VULCANI din lume, care ar putea ucide milioane de oameni

Redacția

Avalanşă de PROIECTE în Parlament. Ce VENITURI ar putea creşte şi cu cât s-ar majora ALOCAŢIA pentru copii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site