RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un sport extrem de popular în rândul bărbaților vine la pachet cu un risc crescut de scleroză laterală amiotrofică

Un nou studiu indică faptul că bărbații cu hobby-uri precum golful, grădinăritul și prelucrarea lemnului prezintă un risc mai mare de a dezvolta boala neuronului motor, progresivă și incurabilă, cunoscută sub numele de scleroză laterală amiotrofică (ALS).

Rezultatele acestui studiu se adaugă unei legături din ce în ce mai evidente între această boală și expunerea la toxinele din mediul înconjurător.

ALS este o boală neurologică fatală caracterizată prin degenerarea progresivă a celulelor nervoase din măduva spinării și creier. Boala, uneori numită boala Lou Gehrig (după jucătorul de baseball care a murit din cauza ei), nu afectează funcțiile mentale ale unei persoane sau simțurile (capacitatea de a vedea sau de a auzi) și nu este contagioasă.

Ce înseamnă boala neuronului motor?

  

Pe măsură ce neuronii motori ai unei persoane se degenerează și mor, ei încetează să trimită mesaje către mușchi, ducând la slăbiciune, spasme (fasciculații) și atrofie. În cele din urmă, un pacient care trăiește cu boala neuronului motor își va pierde capacitatea de a merge, vorbi, mesteca și de a realiza alte funcții vitale, precum respirația. Acest lucru se întâmplă atunci când creierul își pierde capacitatea de a controla mișcarea voluntară.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Aderarea României la Schengen, tot mai departe ANALIZĂ

Redacția

Guvernul regretă decizia CE privind importul de cereale din Ucraina și așteaptă planul de acțiune promis de Kiev

Redacția

Scenariile Coaliției pentru înlocuirea lui Clotilde Armand de la Sectorul 1

Redacția
Încarcă...