RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un ruso-ucrainean prins în Franţa cu explozibili a fost inculpat şi încarcerat. El a fost înrolat doi ani în armata rusă

Un tânăr ruso-ucrainean suspectat că ar fi plănuit un atac violent în Franţa şi care a fost arestat luni într-un hotel din apropierea aeroportului Roissy-Charles de Gaulle (Val-d’Oise) a fost pus sub acuzare şi încarcerat vineri la Paris, a anunţat Parchetul naţional antiterorist, contactat de AFP, relatează News.ro.

politie FrantaFoto: Nicolas Guyonnet / AFP / Profimedia

El fusese prezentat în cursul după-amiezii unui judecător de instrucţie antiterorist.

  

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, originar din Donbas şi sosit “de curând” în Franţa, potrivit unei surse apropiate anchetei, a fost prins de anchetatori din întâmplare: el a suferit arsuri la cap din cauza unui dispozitiv exploziv în camera sa de hotel de la Roissy, un incident ce a necesitat intervenţia pompierilor.

După ce a primit îngrijiri, a fost plasat în custodia poliţiei timp de patru zile la Direcţia Generală de Securitate Internă (DGSI).

El a fost pus sub acuzare vineri şi apoi încarcerat după o audiere în faţa unui judecător de libertate şi de detenţie, aşa cum a cerut Parchetul antiterorist.

Parchetul Naţional Antiterorism (Pnat) a deschis marţi o anchetă pentru participare la o asociaţie teroristă criminală şi deţinere de explozibili sau de substanţe destinate să formeze un explozibil în legătură cu o acţiune teroristă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Poliţiştii din județul Iași au reţinut, în câteva ore, 21 de premise de conducere

Redacția

Premierul Ucrainei: Mulțumesc întregului popor român pentru susținerea totală și multilaterală în războiul contra Rusiei

Redacția

Ciucă: Viitorul nostru este în UE și în NATO. Nimeni și nimic nu trebuie să ne clatine această opțiune

Redacția
Încarcă...