RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un rus care urma să fie extrădat din Italia în SUA a fugit din arestul la domiciliu

Un om de afaceri rus care se confruntă cu o decizie de extrădare din Italia în Statele Unite a scăpat din arestul la domiciliu, a declarat joi poliția italiană, relatează Reuters.

carabinieriFoto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Artem Uss va fi acuzat în Statele Unite pentru transport de petrol din Venezuela, încălcând sancțiunile, și pentru fraudă bancară.

  

Suspectul a fugit de miercuri după-amiază, când brățara electronică a emis o „alarma”, a spus poliția Carabinierilor într-un comunicat.

Ofițerii au mers la domiciliul său din Basiglio, la marginea orașului Milano, doar pentru a constata că a plecat, iar acum îl caută activ, au adăugat carabinierii.

Avocatul italian al lui Uss, Vinicio Nardo, nu a comentat fuga acestuia.

Un tribunal italian a fost de acord să-l extrădeze pe rus în Statele Unite, marți, dar numai pentru două din cele patru capete de acuzare pentru care a fost acuzat de autoritățile americane.

Instanța a decis împotriva predării suspectului pentru presupusele infracțiuni suplimentare de contrabandă cu tehnologie militară din Statele Unite în Rusia și spălare de bani.

Anul trecut, procurorii americani l-au acuzat pe Uss și pe alți patru cetățeni ruși că au transportat tehnologii militare cumpărate de la producători americani cumpărătorilor ruși,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Șeful CJ Timiș, reclamat la ANI: „Toate presupusele acuzații vor fi demontate”

Redacția

LIVE Ziua 190 de război. Experții AIEA sunt așteptați la centrala nucleară de la Zaporojie/ Nu vor exista „victorii rapide” în Herson, afirmă consilierul președintelui Zelenski

Redacția

Un polonez de etnie belarusă ales în fruntea Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei / Rusia pierde pentru prima oară în 30 de ani președinția organizației

Redacția
Încarcă...