NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Un Pașcani presărat astăzi cu mult soare, coroane de flori și pietatea autorităților locale

Orașul nostru „și-a deschis astăzi brațele către cer” prin sfintele liturghii săvârșite de preoții din parohii, cu ocazia sărbătorii Înălțarea la Cer a Domnului nostru Iisus Hristos.

 

Începând cu orele 10.30, autoritățile locale au participat la o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la troița de la intersecția străzilor „Traian Vuia” cu „Casa de apă” și la monumentul eroilor aflat în vecinătatea Școlii „Iordache Cantacuzino”.

  

Ulterior, reprezentanții municipalității, în frunte cu edilul-șef, Dumitru Pantazi, administratorul, Gică Zanet, secretarul, Mircea Zuzan, și deputatul, Nicolae Rățoi, au participat la ultima parte a liturghiei, la biserica „Înălțarea Domnului” din zona deal.

După terminarea slujbei, protopopul, Pavel Postolache, a rostit un cuvânt tuturor credincioșilor prezenți despre importanța acestei sărbători, insistând asupra nevoii de înnoire spirituală a omului păcătos.

Ulterior, credincioșii s-au alăturat mulțimii de oameni adunați în fața bisericii pentru a participa la prohodirea eroilor neamului, moment religios ce s-a desfășurat în curtea bisericii, la monumentul de marmură închinat acestora.

În timpul ceremoniei care a urmat, autoritățile locale au depus, rând pe rând, coroane de flori în cinstea jertfei celor care au luptat pentru patrie de-a lungul timpului. Totodată, elevii Liceului Economic „Nicolae Iorga”, dirijați de profesorul, Gheorghe Arșinelau cântat o serie de cântece dedicate Înălțării Domnului, culegând aplauzele spectatorilor.

La finalul ceremoniei, reprezentanții municipalității, alături de alte personalități din oraș, au fost invitați de părintele protopop la o masă festivă, în timp ce săracii adunați în curtea bisericii au primit pachete cu mâncare.

Nici elevii Liceului „Nicolae Iorga” nu au fost uitați, aceștia primind de la clerici diferite dulciuri și sticle cu suc.

Sărbătoarea „Înălțarea Domnului nostru Iisus Hristos la Cer” este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, cu ocazia căreia, în toate bisericile, mănăstirile și catedralele ortodoxe din țară și din străinătate se face pomenirea eroilor români, căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă.   

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Vreme rea în aceste zile în județul Iași. Vânt și precipitații așteptate în prima parte a săptămânii

Redacția

Graficul după care vor circula noile autobuze de transport local, începând de joi (DOC)

Oana Cordoneanu

Tânăr voluntar din Pașcani, mort la 29 de ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site