RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Un nou termen în scandalul de la Oficiul de Cadastru. În fața instanței a fost trimis și un fost funcționar al Primăriei Pașcani

La Tribunalul Iaşi a avut loc ieri un nou termen de judecată al procesului privind funcţionarii de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI). Judecătorii au decis amânarea cauzei.

 

  

Amintim că, în urmă cu câteva luni, fosta şefă a OCPI Iaşi, Narciza Nedelcu, a fost trimisă în judecată, alături de foşti consilieri ai instituţiei, fiind acuzată că a avizat nelegal la plată facturi privind contracte de prestări servicii pentru firme, fără ca serviciile să fie executate. Astfel, procurorii DNA Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Narcizei Nedelcu pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, ambele în formă continuată. De asemenea, au fost trimişi în faţa instanţei patru consilieri ai Oficiului de Cadastru Iaşi – Otonel Grunzu, fost funcționar al Primăriei Pașcani în perioada 2001-2009, Liviu Gabriel Bălţatu, Nicoleta Dolachi-Pelin şi Dumitru Daniel Dascălu -, pentru instigare la fals intelectual în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, precum şi Irina Soficu, contabil şef la OCPI Iaşi, la data faptelor, sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi fals intelectual, în formă continuată.

În plus, procurorii au trimis în judecată cinci administratori de firme din Iaşi, dar şi trei societăţi comerciale – Topo Euro CAD SRL Iaşi, SC Gauss SRL Iaşi şi SC Agenţia de Cadastru şi Topografie SRL Iaşi -, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la abuz în serviciu, ambele în formă continuată.

Ce au spus procurorii

Anchetatorii au precizat că, între 23 şi 30 decembrie 2009, Narciza Nedelcu, în calitate de director şi ordonator de credite al OCPI Iaşi, aflată în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, ar fi avizat la plată în mod nelegal mai multe facturi privind contractele de prestări servicii încheiate anterior cu administratorii a cinci firme ieşene, în condiţiile în care serviciile respective nu au fost executate.

Conform procurorilor, pentru a ascunde plata nelegală efectuată, Narciza Nedelcu ar fi întocmit în fals mai mult acte în care ar fi menţionat că lucrările aferente contractelor au fost finalizate, a aprobate mai multe procese-verbale de acceptanţă, care atestau, în mod nereal, că serviciile contractate au fost realizate în totalitate, şi a semnat în fals la începutul lui 2010 ordonanţările de plată, angajamentele bugetare individuale şi propunerile de angajare ale unor cheltuile privind contractele cu firmele respective.

 Articolul integral pe www.evenimentuldeiasi.ro

Related posts

Cel mai lung pod din lume a revoluţionat tehnologia

Redacția

Castigul salarial net a fost de 9,92 lei/ora anul trecut. Cresterea a fost de 7,8% comparativ cu 2013

Redacția

Pierdut certificat constatator

Redacția
Încarcă...