RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un medic din Brașov contrazice recomandările ministrului Tătaru privind măștile de protecție

Un medic din Brașov îl contrazice pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și atrage atenția asupra faptului că, la această oră, în spitalele din România nu se respectă recomandarea ca măștile de protecție să fie folosite maximum 4 ore.

Medicul Dan Grigorescu, seful Sectiei de Chirurgie Plastica si Reconstructiva de la Spitalul Judetean Brasov, spune că, dacă s-ar respecta cerința ministrului, cadrele medicale dintr-un spital ar avea nevoie, în medie, de peste 400.000 de măști de protecție într-o singură lună.

”Diferența dintre ce zice și ce face popa…Dacă în sistemul sanitar românesc s-ar respecta cerința expusă de domnul ministru Tătaru, ar însemna că pentru fiecare post ocupat de personalul medical ar fi nevoie de 6 -12 măști pentru fiecare 24 de ore.
Adică de 180 – 360 de măști lunar pentru fiecare post în parte.
Adică pentru o secție de spital cu mărimea standard de 25 de paturi, la care sunt normate (cu tot cu auxiliarele) între 20 (interne) – 30 (neurochirurgie, chirurgie cardiovasculară, arși, etc) de posturi, nevoia ar fi între minim 7600 – 10.800 de măști lunar.
PENTRU O SINGURĂ SECȚIE!
Pentru un spital cu 1.000 de paturi s-ar ajunge, lunar, la o nevoie de 40 de ori mai mare, între 304.000 și 432.000 de măști”,
 spune medicul Dan Grigorescu, pe Facebook.

”Pare absurd de mult? Nu mă întrebați pe mine, întrebați-l pe domnul ministru. Și pe oricare dintre managerii de spitale doriți voi! Să vedeți atunci care e mărimea discrepanței între ce zice și ce face popa!”, a mai scris el.

  

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat recent că românii trebuie să știe că măștile de protecție trebuie schimbate după maximum patru ore, pentru că altfel se transformă într-un real pericol pentru sănătatea celor care le poartă.

OBSERVATOR

Related posts

Bogdan Aurescu: În urma agresiunii militare a Rusiei în Ucraina sunt indicii puternice că în acest conflict s-au produs crime de război

Redacția

Cristalul bizar în care electronii nu se pot mișca

Redacția

Sondaj. Cum arată topul liderilor internaţionali despre care românii au o părere bună

Redacția
Încarcă...