NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Un junior de la Unirea Ruginoasa transferat de „Academia Hagi”!

Unul dintre cei mai buni juniori de la clubul Unirea Ruginoasa a luat calea Academiei Hagi. Urmare a ultimei selecții, Dănuț Nechifor, în vârstă de 13 ani, a fost selectat din rândul celor 12 cei mai buni copii din țară.

Juniorul de care vorbim este fiul primarului Dănuț Nechifor. Acesta a mai fost în trecut la baza „Regelui”, dar familia l-a retras fiind prea micuț. Acum are toate porțile deschise spre marea performanță.

Reprezentanții Academiei Hagi au organizat o selecție în luna decembrie 2019, la care au chemat 12 dintre cei mai buni copii de la grupa 2007 din toată țara. După o săptămână de probe și antrenamente, o comisie formată din tehnicieni români și străini au ales 3 jucători, între aceștia regăsindu-se și Dănuț Nechifor, de la Unirea Ruginoasa.

”Sunt foarte fericit că am fost selecționat. O să fiu concentrat pe ce am de făcut acolo. Au fost antrenamente foarte intense, s-au bazat mai mult pe tehnică, au fost diverse exerciții, dar am făcut față. E un vis împlinit, imi doream să merg acolo”, a declarat pentru ProSport Nechifor junior, care a dezvăluit ce îl va întreba pe Gheorghe Hagi, în momentul în care îl va cunoaște personal, la Academie.

”Nu am avut ocazia să-l văd pe domnul Hagi în față, abia aștept. Dacă o să-l văd în față, o să-l rog să-mi spună un sceret al fotbalului. Îmi doresc să-i calc pe urme și să ajung un fotbalist mare. Va fi greu acolo, fără părinți, dar sunt obișnuit departe de casă, am mai stat”, a mai spus acesta.

Tânărul fotbalist de la Unirea Ruginoasa îi are ca idoli pe Ianis Hagi, Florinel Coman și Kylian Mbappe, iar obiectivul său este să debuteze în Liga I la 17 ani, iar apoi să facă pasul la echipa națională.

”Obiectivul meu este să debutez la 17 ani în Liga I, iar apoi să ajung la echipa națională. Postul meu este de mijlocaș central, număr zece, iar idolul meu este Ianis Hagi. Din țară îmi place mult de Florinel Coman, de la FCSB, iar dintre fotbaliștii străini îmi place foarte mult de Kylian Mbappe”, a mai spus viitorul fotbalist al Academiei Hagi.

Antrenorul care l-a crescut pe Dănuț Nechifor: ”E un real talent. Lovește mingea impecabil cu ambele picioare, o calitate pe care rar o întâlnești la un copil de vârsta lui”.

Costel Cerneuțanu este antrenorul care l-a crescut și l-a format pe Dănuț Nechifor, de la vârsta de 6 ani. Acesta spune că viitorul fotbalist al Academiei Hagi are o calitate rar întâlnită la această vârstă: lovirea impecabilă a mingii cu ambele picioare.

Advertisements
Loading...

Related posts

8,8 milioane lei bugetul comunei Valea Seacă. Iată prioritățile administrative pe 2018!

Marius Parteni

Proiect de parc eolian la Lespezi

Redacția

Duminica Mare a Rusaliilor și Ziua Comunei, sărbătorite la Miroslovești

Ema Roman
Încarcă...