NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un copil trimis la cerșit i-a adus amendă tatălui

La întins mâna, nu la muncă! Așa au schimbat cerșetorii și proverbele românești. Cei mai mulți dintre ei preferă să stea cu mâna întinsă la colțul străzii decât să muncească. Polițiștii locali spun că fenomenul este greu de stopat: cerşetorii sunt amendaţi, după care se întorc în stradă. Iar amenzile rămân oricum neplătite.

 

La fiecare colţ de stradă există un cerşetor care are o poveste. Cu cât mai dramatică, cu atât mai bine. Mai grav și trist este ceea ce se întâmplă cu copiii acestora, care sunt la rândul lor obligați să iasă cu mâna întinsă în locuri aglomerate sau în fața supermarketurilor. Lecţia principală a străzii este că banii se adună puţin cîte puţin și încearcă să impresioneze trecătorii cu povești care de care mai dramatice.

 „Bobi Turcu din Pașcani a fost sancționat de polițiștii locali cu 100 de lei pentru că nu a luat măsuri de supraveghere a fiului său Marin Turcu, pentru a-l împiedica de la fapte de cerșetorie, copilul cerșind bani de la trecători în fața supermarketului Kaufland. Un bărbat din Valea Seacă a fost și el amendat cu 100 de lei de polițiștii locali, după ce a fost depistat cerșind în fața supermarketului Kaufland”, a declarat Vasile Avasiloaie, șef Poliția Locală.

Advertisements
Loading...

Related posts

Pescuitul cu plasă monofilament le-a adus dosar penal

Oana Cordoneanu

Un procuror care a activat și la Pașcani, propus de Ministrul Justiției șef al DIICOT București

Redacția

Accident rutier în intersecția de la Constructorul, în această dimineață

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site