NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Un campion olimpic pleacă la război: “Până la moarte? Da”

Haile Gebrselassie, campion olimpic la atletism în 1996 şi în 2000, a anunţat că se înrolează în armata etiopiană pentru a lupta împotriva rebelilor care se apropie de capitala Addis Abeba.

Haile Gebrselassie, în vârstă de 48 de ani, a câştigat medalia de aur în proba de 10.000 m la Jocurile Olimpice din 1996 şi din 2000.

El a stabilit 27 de recorduri la maraton.

Sportivul a declarat pentru Reuters că se simte obligat să se alăture armatei deoaerece existența Etiopiei este amenințată.

  

“Vă aşteptaţi să spun că până la moarte? Da, acesta este preţul suprem într-un război. În niciun caz nu o să stau aici nu teama că ei vor veni la uşa mea. Vor veni la casa mea. Nu ştim când. Nu ştim cine ce va face”, a declarat Haile Gebrselassie.

adidas Olympic Media Lounge At Westfield Haile Gebrselassie, campion olimpic la atletism în 1996 şi în 2000, a anunţat că se înrolează în armata etiopiană. FOTO: Getty Images

Conflictul din Etiopia, stat care era considerat un aliat stabil al Occidentului într-o regiune volatilă, a aruncat în foamete aproximativ 400.000 de oameni din regiunea Tigray, a ucis mii de civili şi a forţat peste 2,5 milioane de oameni din nord să-şi părăsească casele.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

De ce Coreea de Sud a venit cu propriii bucătari la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Redacția

Echipa campioană la rugby a României a rămas blocată în Africa de Sud. MAE: Ambasada de la Pretoria gestionează situația a 36 de români

Redacția

Sportivii juniori din Pașcani s-au clasat în primele 10 locuri pe țară. Bilanțul premiilor obținute de aceștia pe anul 2014

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site