NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Un cadou special! Coșuri pascale realizate de copiii de la Asociația ”Lumină și Dar”

Sarbatorile Pascale se apropie și reprezintă o ocazie favorabilă pentru a ne arăta aprecierea față de cei dragi. Nu ar trebui să avem neapărat o dată pentru a oferi cadouri, însă sărbătorile ne inspiră în general să facem gesturi frumoase. Copiii de la Asociația ”Lumină și Dar” din Pașcani au confecționat coșuri pascale din hârtie, care au fost puse la vânzare, cu sume modice, între 8 și 10 lei. Acestea au fost înfrumusețate cu diferite ornamente specifice, iar munca lor a fost încununată de succes.

”Ne aflăm în apropierea Sărbătorilor Pascale. Domnișoara învățătoare Maria Dăscălița, împreună cu copiii de la centru, au pregătit aceste minunate coșuri. Ideea este să-i punem pe copii în valoare și să simtă că au făcut ceva în spiritul Sărbătorilor Pascale. Le-am postat și pe internet, cu scopul de a le vinde, la un preț modic, între 8-și 10 lei prețul unui coș și sperăm că prin această modalitate o să-i facem pe copii să înțeleagă că materialele pe care le avem în centru costă și important cât de cât,  să contribuie și ei la procurarea lor și în felul acesta se simt și utili”, ne-a declarat Ionuț Gândac, manager proiect fonduri europene.

În cadrul Asociației ”Lumină și Dar” sunt înscriși 22 de copii, iar activitatea de confecționare a coșurilor pascale face parte dintr-un proiect cu fonduri norvegiene. Încă din prima zi de când au fost scoase scoase la vânzare pe internet, o mare parte dintre coșuri au fost vândute, spre bucuria copiilor care aduc și ei o contribuție financiară centrului, prin bănuții câștigați din talentul lor.

Managerul proiectului cu finanțare norvegiană este Ionuț Gândac. El ne-a precizat că la centru sunt zece angajați: profesori de limba română, de matematică, învățător, psiholog, asistent social și supraveghetor. Activitățile vor fi diversificate în perioada următoare, vor folosi timpul în mod util și plăcut. Mâine, copiii vor avea o activitate de plantat trandafiri și copăcei, care deja au fost achiziționați.

  

Cine dorește să achiziționeze un coș pascal poate intra pe site-ul Asociației ”Lumină și Dar” sau puteți merge la sediul situat pe strada Aurora, nr. 12, Pașcani, telefon: 0784. 172. 692.

Asociația ”Lumină și Dar” a fost înființată în 2014, la inițiativa preotului Dumitru Cristea și a Doinei Cepalis, fondatoarea Te-Rox Prod.  În acest proiect sunt înscriși copii din familii defavorizate, ce primesc constant ajutor la teme sau fac diferite activități recreative.    

Advertisements

Related posts

Respect! Așa arată un erou în zilele noastre! Sublocotenentul Georgică Onofreiasa era în timpul liber când a văzut flăcările de la Spitalul „Sfânta Maria”! A dat alarma și a intervenit fără echipament să dea o mână de ajutor! (VIDEO)

Redacția

Datini și obiceiuri de iarnă la Tătăruși (VIDEO)

Redacția

Mic îndrumar al celor mai frumoase obiceiuri de Crăciun ale românilor

Redacția
Încarcă...