NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Un bărbat din Vânători, obligat de Justiţie să plătească 150.000 de euro unei familii, după ce a dormit cinci zile lângă un cadavru

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au pus punct, ieri, unui proces de omor cu acuzaţii şocante. Un bărbat de 49 de ani, din comuna  Vânători, Vasile Zglobiu, a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare, decizia în cazul său fiind definitivă. Individul, care a trăit în sărăcie până să fie arestat preventiv în acest dosar, ar trebui să achite 720.000 de lei, echivalentul a 150.000 de euro, daune civile rudelor celui pe care l-au ucis.

 Victima sa a fost un bărbat de 60 de ani pe nume Slăvel Bulai. În data de 24 octombrie 2019, cei doi se aflau în locuinţa agresorului, amândoi fiind în stare de ebrietate. La un moment dat, pe fondul unui conflict spontan, Zgobiu l-a lovit pe Bulai şi, din cauza loviturilor, acesta a decedat. Ulterior, când şi-a dat seama că amicul său de pahar a murit, Zglobiu a mutat cadavrul în hol, l-a învelit cu o plapumă şi s-a culcat.

Abia peste cinci zile, când familia victimei a început să îl caute pe bărbat, Bulai a fost găsit în casa agresorului. La proces, acesta a recunoscut agresiunea, însă a încercat să creeze aparenţa că ar fi fost provocat, fiind el lovit mai întâi de victimă. Judecătorii au considerat însă că nu sunt probe care să îi confirme varianta.

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

19 cupuluri vor fi premiate la Stolniceni Prăjescu cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la căsnicie. Daruri pentru toți copiii din unitățile de învățământ

Marius Parteni

Întâlnire cu crescătorii de animale din Mirosloveşti

Ema Roman

Primarul din Stolniceni-Prăjescu a revenit în PNL!

Marius Parteni
Încarcă...