NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Uluitor: Primaria susține că nu știe cu ce sumă a fost prejudiciat bugetul în dosarul „AgroComplex” în care primarul Dumitru Pantazi are calitatea de inculpat!

Răsturnare de situație în dosarul „Agrocomplex”. După ce săptămâna trecută, viceprimarul Vasile Axinte a declarat că UAT Pașcani s-a constituit parte civilă în dosarul „Agrocomplex”, astăzi acesta a retractat declarația susținând că a trimis o adresă către Inalta Curte de Casație și Justiție prin care explică că municipalitatea nu știe dacă există sau nu debite și care este valoarea lor.

Toate acestea în condițiile în care, la dosar, există două expertize: una făcută de DNA din care rezultă că bugetul Pașcaniului a fost păgubit cu 2.045.000 și alta, avizată de Consiliul Local și expertiza extrajudiciară realizată în februarie 2014 prin care se susține că societatea AgroComplex Lunca SA nu este datoare la bugetul local.

Viceprimarul Vasile Axinte a explicat că prin avocatul angajat de Primărie a cerut judecătorilor timp pentru realizarea unui audit financiar din care să reiasă care este prejudicial din acest dosar, deși Consiliul Local a emis o hotărâre prin care practic își însușea prejudicial constatat de procurorii DNA.

  

„Noi pe data de 27 august am transmis, prin avocatul pe care îl avem angajat, o adresă către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care, în momentul de faţă, avem constituit în parte civilă numai Consiliul Local. UAT-ul încă nu s-a constituit parte civilă, urmând să aibă loc un audit pentru care să se stabilească şi suma. DNA-ul  a transmis un proces verbal către Înalta Curte unde spune că din cauza unei redactări s-a greşit şi a scris Consiliul Local şi nu UAT. Avocatul a spus că nu putem să ne constituim parte civilă până nu cunoaştem debitul”, a declarat viceprimarul Vasile Axinte.

Menționăm că, miercuri, 2 septembrie, este un nou termen în acest dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casaţie și Justiție. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Un păşcănean a ieşit din izolare să-şi schimbe buletinul şi a fost dus în carantină

Oana Cordoneanu

Bradul artificial din fața Casei de Cultură mai are puțin și „prinde rădăcini”

Diana Marcu

S-a stabilit regulamentul de salubrizare al judeţului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site