RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Trei tineri din Pașcani au fost pedepsiți de magistrați din cauza canabisului

George Alexandru Lupu, Alexandru Fabian Popoaia și Florentina Maghercă au fost acuzați de procurorii DIICOT de trafic de droguri de risc. Investigatori sub acoperire au luat bani de la Ministerul Afacerilor Interne pentru a putea cumpăra canabis de la cei trei.

Pablo Escobar sau „El Chapo” Joaquin Archivaldo Loera Guzman ar fi invidioși pe o tânără din județul Iași! Aceasta a fost acuzată că ar fi umplut Pașcaniul de canabis. Mai mult, tânăra ar fi primit bani chiar de la Ministerul Afacerilor Interne.
Totul a ieșit la iveală după ce investigatorii sub acoperire au aflat că 3 tineri din municipiul Pașcani aduc canabis pe ruta Spania – România. Oamenii legii s-au infiltrat și au reușit să cumpere droguri cu fonduri de la Ministerul Afacerilor Interne.

Florentina Maghercă, George Alexandru Lupu și Alexandru Fabian Popoaia, acuzați de trafic de droguri

Pe 24 mai 2019, după câteva săptămâni de supraveghere, anchetatorii au dispus rețineri în acest caz. Astfel, oamenii legii au demarat ancheta și au efectuat percheziții, după care i-au săltat pe Florentina Maghercă, George Alexandru Lupu și Alexandru Fabian Popoaia. Aceștia au fost duși la audieri. Ulterior, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus reținerea celor doi bărbați.
Mai apoi, anchetatorii ieșeni au propus arestarea preventivă a celor doi indivizi. Instanța a admis propunerea. În timp, judecătorii au schimbat arestul preventiv cu cel la domiciliu, în cazul lui George Alexandru Lupu și Alexandru Fabian Popoaia.

Investigatorii sub acoperire au cumpărat droguri cu bani de la Ministerul Afacerilor Interne

Pe 7 noiembrie 2019, procurorii DIICOT Iași i-au trimis în judecată pe cei trei tineri. Acuzațiile aduse de anchetatori au fost cele de introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc și trafic de droguri de risc în formă continuată.
Conform oamenilor legii, în urmă cu mai bine de un an, cei trei tineri ar fi primit canabis adus pe ruta Spania – România. La scurt timp, informația a ajuns la urechile anchetatorilor, care au trimis investigatori sub acoperire pentru a achiziționa diverse cantități de droguri de la cei trei. Astfel, procurorii DIICOT au stabilit că George Alexandru Lupu s-a ocupat cu trafic de droguri de risc în 10 rânduri. La rândul său, Alexandru Fabian Popoaia ar fi efectuat 22 de tranzacții similare, la fel ca Florentina Maghercă.

  

Pablo Escobar ar fi invidios pe această tânără din Iași: de la acuzații de trafic, la condamnare

După trimiterea în judecată, magistrații au analizat cazul, audiind atât inculpații, cât și procurorii. În urma audierilor și a prezentărilor de probe, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea celor 3 indivizi, inclusiv a tinerei ce ar putea fi invidiată de Pablo Escobar.
Așadar, instanța l-a condamnat pe Alexandru George Lupu la 3 ani și 6 luni de închisoare. În același timp, Alexandru Fabian Popoaia a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare. Pe de altă parte, Florentina Maghercă a fost condamnată la 2 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată.

„Instanța obligă inculpata Florentina Maghercă să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, câte 2 ore pe zi, în cadrul Consiliului Local Pașcani – Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” sau la Cantina de ajutor social”, au precizat  magistrații ieșeni.

De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea mai multor sume de bani, precum și a cantității de peste un kilogram de canabis. În plus, instanța a dispus distrugerea drogurilor care au fost confiscate. De remarcat este, totuși, faptul că sentința emisă ieri de Tribunalul Iași nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Rămâne de văzut dacă tânăra din Iași care ar putea fi invidiată de Pablo Escobar va contesta sau nu sentința alături de ceilalți doi inculpați din acest dosar de trafic de droguri.

bzi.ro

Related posts

Momentul accidentului de pe strada Moldovei a fost surprins de o cameră de bord! Câțiva pietoni au scăpat cu viață după ce s-au ferit în ultimul moment! (VIDEO)

Răzvan Grecu

FACEBOOK sprijină Poliția Română, în cadrul mecanismului „Alertă răpire copil” (VIDEO)

Redacția

Un bărbat s-a urcat pe acoperișul Primăriei Hârlău

Redacția
Încarcă...