RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Trei echipe de elevi de la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” calificate pentru Incubatorul Național JA BizzFactory™

Tineri interesanți, dornici să-și dezvolte competențe antreprenoriale, care studiază la profilurile economice în cadrul Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” din Pașcani au contribuit la derularea unor concepte de business pe care, eventual, să le testeze ulterior pe piață prin lansarea și conducerea unor afaceri pilot sau a unor start-up-uri.

Astfel, 8 elevi din clasele a XI-a și a XII-a, organizați în trei echipe aflate sub îndrumarea doamnelor profesor Arsene Iulia și Iosub Maria, s-au înscris în competiția Incubatorul Național JA BizzFactory™, cea mai importantă parte componentă a programului internațional de antreprenoriat JA 2021 care are rolul de a dezvolta competențe antreprenoriale, digitale și de comunicare, necesare pentru profesiile viitoare dar și de a-i motiva pe elevi să aplice în practică ce au învățat în cadrul programului JA de educație antreprenorială.

Datorită acceptării ideilor lor în competiție, elevii noștri vor putea susține gratuit testarea internațională ESP Certificatul de Competențe Antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass – ESP), o certificare unică în Europa, ce poate fi obținută doar de elevii care au derulat o activitate practică în domeniul antreprenoriatului.

În cadrul competiției, echipele noastre participă cu trei idei de afaceri: Vitae Comerț (Import-export; e-commerce), SkillsLab (Educație și dezvoltarea carierei) și Picta Design (Industrii creative, design și meșteșuguri).

  

În următoarea perioadă, până în luna aprilie, echipele vor avea webinarii cu manageri de proiecte în cadrul cărora primesc informații despre metodele de punere reală în practică ale ideilor cu care participă în concurs. Pe lângă webinarii, elevii au participat și la sesiuni interactive online susținute de profesioniști din mediul de afaceri în vederea perfecționării planurilor lor de afaceri.

Related posts

Alexandru Muraru a fost numit oficial de către Executiv ca reprezentant al Guvernului României în conducerea celei mai mari infrastructuri europene de cercetare a Holocasutului (P)

Redacția

Maricel Popa, președintele PSD Iași și candidat la Senat: Modernizarea infrastructurii rutiere a fost o prioritate pentru administrația social-democrată! (P)

Redacția

Școala Gimnazială Ruginoasa a început distribuirea tabletelor primate de la ISJ

Redacția
Încarcă...